Innredningen med tre lugarer og to bad. Den kan også leveres med to lugarer, og ett eller to bad.
Jeanneau en klasse opp
Jeanneau en klasse opp
Jeanneau en klasse opp

Jeanneau en klasse opp

Under Båter i sjøen får Sun Odyssey 409 verdenspermeire, og vil vise verftets nye retning. Høyere standard, og smartere båter forteller importøren.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau er eiet av Beteteau-gruppen. For at Jeanneau ikke skal konkurrere mot Beneteau Oceanis har eierne av verftene bestemt at Jeanneau skal ligge en klasse over Oceanis, forteller Peter Heitmann som er importør av de franske seilbåtene.

– Sun Odyssey 409 har detaljer og egenskaper som vil dukke opp på kommende modeller fra Jeanneau i tiden fremover, forteller Peter Heitmann til Seilas.

Ny stil

Sun Odyssey 409 får et nytt formspråk. Båten viser at verftet tar design på alvor. Detaljer gir båten særpreg slik vi er vant å se på biler. Knekken i skroget gjør at båten ser rask og moderne ut. Vinduene i hytta er en lek med form som vi ikke har set så mye av på seilbåter før, men er mer vanlig på motorbåter.

Enklere å seile

Sun Odyssey 409 får en høyere mast. Storseilet blir større, men båten får et mindre forseil. Forseilet blir enklere å håndtere, og båten vil få bedre kryssegenskaper, slik vi liker i Skandinavia. Båten får en skinne for selvslående fokk på fordekket, slik at man kan baute uten å gjøre annet enn å svinge på rattet.

Båten får også skjøter og fall trukket bak til rormannen, slik at båten blir mer egnet for soloseilas, eller at gjester i cockpiten kan sitte mer uforstyret under seilas.

Nye vinsjer

Båten som kommer til Sandvika vil også få noen splitter nye vinsjer fra Harken. Disse vinsjene får navnet Rewind, og gjør det mulig å slippe ut på skjøtet, uten å ta tauet av fra vinsjen.

Enkel tillegging

– Jeanneau vil også kunne bli levert med systemet som gjør at båten kan legges til kai med en joystick. Det er Beneteau-gruppen som har utviklet det nye systemet sammen med ZF.

Hyggelig pris

Selv om Jeanneau har tatt skrittet opp en klasse, er ikke båten blitt avskrekkende dyr, i hvert fall ikke under messedagene. Der kan du få nyheten for litt under 1,3 millioner. Til sammenligning koster den splitter nye Bavaria Cruiser 40 1.115.000,-.

Vi har alt vært om bord i den splitter nye Bavarian. Les omtale av båten her.

I følge Båtguiden koster Beneteau Oceanis 40 kr. 1.279.000, kun noen tusenlapper mindre enn den nye Sun Odyssey 409.

Sun Odyssey 409 er nominert til Årets båt. Du finner liste over de nominerte her.