Masten til nye J/111 under produksjon.
karbon-nanotuber
Ny J/Boat med avansert mast
Ny J/Boat med avansert mast

Ny J/Boat med avansert mast

J/Boats har sjøsatt sin tøffe en-typebåt J/111. Masten er bygget på ny teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Nyheten på 36-fot er en seilmaskin på kun 4 tonn. Innredningen er helt grei for tur, men under dekk imponerer de fleste nye 31-foterne mer. Båten har fått en lang cockpit, som stjeler plass fra innredningen.

Båten kom på vannet sist uke, og linjene viser at J/Boats har videreutviklet sitt velkjente konsept. Båten skal seile bra på alle halser, og linjene ser fantastiske ut.

Nano-teknologi

Karbonmasten til nyheten er levert fra Hall Spars. Masten er laget i et stykke uten skjøt. I bindemiddelet for kullfiberne er det brukt karbon-nanotuber. Disse karbon-nanotubene skal være utviklet spesielt for masten, og disse karbon-nanotubene skal gjøre bindemiddelet sterkere, noe som gjør masten lettere og stivere.

Les mer om karbon-nanotuber på Wikipedia

Masten er støpt inne i en autoclave, et trykkkammer. Der varmes bindemiddelet opp og blir tyntflytende og binder seg sammen med karbonfiberne.

Mye seil på slør

Båten skal være perfekt for den nye teknologien som skal være billigere enn å benytte seg av de mest avanserte kullfiberene p på markedet «High modulus carbon». Båten har et seilareal på 70 kvm på kryss, og hele 167 kvm på slør.

Data

LOA 11,0m

LWL 9,97 m

Bredde 3,29 m

Dybde: 2,19 m

Vekt: 4037 kilo