Ny utgave av farvannsbeskrivelse

Ny utgave av farvannsbeskrivelse

«Den norske los, bind 1: Alminnelige opplysninger» er nå kommet i ny og oppdatert utgave.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding:

Boka er et nyttig oppslagsverk for alle som ferdes på sjøen. Den dekker informasjonsbehovet til både mindre båter og skip som er pålagt å ha nautiske publikasjoner om bord, samt alle andre som i arbeid eller fritid har sitt virke ved kysten.

Nyttig veiviser

Farvannsbeskrivelsen gir informasjon om blant annet Kystseilas og sjømannskap, flagg og signalering, Redningstjenesten, farlige bølgeområder, navigasjonssystemer og sjømerker, sjøgrenser og fiskerisoner, statistikk som viser når og hvor man finner det beste været, regler for fugle- og elektroniske sjøkart, papirkart og kartprojeksjoner

Erstatter tidligere utgave

– Undersøkelser viser at brukerne våre mener at Den norske los er et fantastisk hjelpemiddel. Den er laget i samarbeid med både brukere og navigasjonsskoler – og fagetater som Kystverket, Forsvaret og Fiskeridepartementet har bidratt med innhold, forklarer redaktør Olav Haugen i Statens kartverk Sjø.

Boka utgjør et viktig supplement til de øvrige bindene av Den norske los, som tar for seg ulike deler av kysten. Den nye utgaven av bind 1 erstatter den sjuende utgaven fra 2004.

Den norske los selges gjennom Statens kartverk Sjøs forhandlere.

Sjekk vår nettbutikk for flere bøker.