Splitter ny Dufour til Sandvika
Splitter ny Dufour til Sandvika
Splitter ny Dufour til Sandvika
Splitter ny Dufour til Sandvika

Splitter ny Dufour til Sandvika

Dufour 375 Grand Large før verdenspremiere under Båter i Sjøen. Båten vil bli en av markedets største 37-fotere.

Publisert Sist oppdatert

Dufour 375 vil erstatte dagens 365. Den er konstruert på samme lest som suksessmodellen. Dufour 405 Grand Large. Båten som ble "European Boat Of The Year 2010" i sin kategori. Dufour 375 Grand Large blir en meget romslig 37 foter med en fantastisk cockpit med to styreposisjoner, skriver Per Øyvind Iversen hos Blue Peter på mail til Seilas.

Imponerende tegninger

Båten er alt på vannet, men noen bilder av særlig kvalitet er enda ikke å oppdriver. Du finner noen her. Ut fra tegningene ser man klare likheter med Dufour 405 som satte en ny standard i klassen for 40-fots turseilere i fjor. Spesielt byssa og salongen imponerte. Nyheten følger samme oppskrift. Den største forskjellen mellom 405 og den nye 375 er at lillesøsteren mangler et bad i forpiggen. Salong og bysse løsningen er helt lik. Nyheten har også tre lugarer. Eierlugaren er forut, og har en dobbelkøye slik som på Dufour 385.

Båten vil også komme i en to-lugars versjon med større bad hvor dusj og do er separert.

Doble ratt

Dufour var modige når de lanserte 385 med doble ratt, dette i en tid hvor det var svært få båter under 42 fot som hadde denne løsningen. Nå har nesten alle båter rundt 40-fot doble ratt, men ikke mange 37-fotere, så her blir Dufour nok en gang unike.

Overbygget for de samme linjene som Dufour 405. Den får også en badeplattform som vippes ut fra hekken.

Spennende utstilling

Det blir mange nye båter til Båter i Sjøen ved Sandvika i begynnelsen av september. Dufour er bare en av flre båter som får verdenspremiere under utstillingen. Også Bavaria Cruiser 40 og Jeanneau Sun Odyssey 409 blir også vist for første gang.

Forløpig info:

LOA : 11,9 m

Skroglengede: 10,9 m

Vannlinje: 9,89 m

Vekt: 6700 kg

Dybde: 1,6 / 1,9 m

Standard motor: 30 hk

Storseil: 32 m2

Genoa(140%): 35 m2