Kanskje får journalistene like perfekte forhold som da Seilas testet Bavaria Cruiser 45.
Også 40-foteren får en stor badeplattform på hekken.

Verdenspressen til Leangbukta

Når Bavaria Cruiser 40 skal testes blir det i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Bavaria inviterer pressen for prøveseiling av sine nye modeller. De siste årene har det foregått på Mallorca. Nå prøver verftet seg på en ny vri, og inviterer til prøveseiling i Norge.

Før Båter i Sjøen

Den internasjonale testen vil foregå rett før Båter i Sjøen i september, hvor 40-foteren vil få verdenspremiere. Testbasen blir i Leangbukta, og journalistene vil bli booket inn på Hoteller i nærheten.

Norge er et av Bavarias beste markeder. Deres nye 32-foter er blitt solgt til 60 kunder, og det er ingen andre land i verden som er i nærheten. Den nye 45-foteren er ikke like populær, og de fleste som har blitt solgt har gått til Vestlandet. Om du har lest internasjonale båtblader har du kanskje lagt merke til at testen av Bavaria 45 på Mallorca har norsk seilnummer. Det har den fått fordi verftet har lånt de avanserte Epex-seilene som Lunde båts 45-foter er utstyrt med. Disse seilene koster over 160 000 for storseil og fokk.

Spennende 40-foter

Mens 45-foteren er litt stor for det norske markedet, vil 40-foteren bli midt i blinken. Båten vil koste 108.900 euro uten moms, noe som tilsvarer 1,1 millioner norske kroner.

Men båten må sloss med konkurrentene om oppmerksomheten. Under Båter i Sjøen vil også en helt ny 40-foter fra Jeanneau få verdenspremiere.