Søk i arkivet

Arcona med brenselcelle

Med ny teknologi kan du få nok strøm uten å lage støy.

Brenselcelle er en kjemisk prosess som omgjør drivstoff til strøm med høy effekt uten støy. Teknologien har lenge vært pekt ut som løsningen for bilindustrien.

Samarbeid med EFOY Fuel Cell
SFC, Smart Fuel Cell er et tysk selskap som lager brenselcelle generatorer egnet for båt. Arcona, som er Sveriges nest største seilbåtprodusent tilbyr nå denne løsningen på sine båter. EFOYs teknologi bruker metanol som drivstoff, men krever en ekstra ren vare, slik at du skal bruke fabrikantens eget drivstoff. I forhold til hva du får ut av energi, ligger dette rett under diesel i pris.

Lader batteriene
Brenselcelle gir ikke masse energi på kort tid. Systemet må stå å gå over tid for å gi effekt. I løpet av et døgn kan det gi 2,2 KWh. Systemet er et godt alternativ til en generator. En 10 liter kanne med drivstoff gir 11,1 kWh med energi, og kannen veier bare 8,5 kilo.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen