Søk i arkivet

Foto:

Trendy tyrkisk turseiler

Morgendagens turseilere er inspirert av Open-båtene. Det er Azuree 40 et bevis på.

Azuree 40 er bygget i Tyrkia, men det bør ikke skremme. Verftet kan bygge avanserte båter og bygger de større Azimut-motorbåtene. Båten kan leveres med svingkjøl.

Innredet for tur
Skroget er hele 4,2 meter bredt, noe som gir mye volum og stabilitet. Båten leveres med to innredningsalternativer. Med ett eller to bad. Sistnevnte har badet i forpiggen, noe som ser vel trangt ut på tegningen. Innredningen er trykket lengre frem i båten enn vanlig. Det gir stor stueplass bak akterlugarene som har fått ekstra brede køyer.

To versjoner
Båten leveres i en tur eller racing utgave. Racingutgaven er 500 kilo lettere og har mer seil. Den har også en dyp kjøl som kan kantes mot lo for økt stabilitet.
Båten koster 142.750 euro uten moms. Designeren er italiensk og heter Giovanni Ceccarelli. Han har tegnet America’s Cup båter for +39 laget, både for seilasene i 2003 og 2007.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen