Innredningen er enkel.
Du kan få den med doble ror og T-kjøl.
Båten har bra dekksutstyr.
Fransk Shorthand og IRC-racer

Fransk Shorthand og IRC-racer

JPK 1010 er utviklet av Formula 18 konstruktør og tidligere proff brettseiler.

Publisert Sist oppdatert

JPK Composites er et lite fransk verft som bygger en 34-foter som minner mye om Archambault 35. Båten er tegnet av Jacques Valer, som også har tegnet Formula 18 katamaran, Hobie Tiger. Overbygget er formet av Jean-Pierre Kelber som var på det franske landslaget i brettseiling på 80-tallet, og som også bygget sine egne seilbrett.

Bygget for IRC og shorthand

Loïc Madeline er journalist i franske Voile Magazine og forteller at båten er et godt kjøp om man ønsker å vine regattaer. Båten har alt vunnet flere regattaer, og den er enkel å kontrollere i mye vind.

Båten vil også kunne bli levert med en bulbkjøl og doble ror, en utgave som er utviklet spesielt for lengre shorthandseilaser. Lillesøsteren JPK 960 har vunnet soloseilasen Transquadra, som går fra Frankrike til Karibia, to ganger.

Verftet bygger også en Class 40 båt. Du finner mer info om den her.

Også for tur

Madeline mener at båten først og frems er for regatta, men at det er fult mulig å bruke den til turseilas også. Innredningen minner mye om A-35. Salongen er stor, og båten har et bra kartbord. Båten har et vakuumstøpt skrog i glassfiber og vinylester. Kjernen i sandwichkonstruksjonen er balsa.

Båten koster ca 90 000 euro uten moms. Det betyr at den vil koste under 1 million norske kroner med moms.

JPK 1010 er nominert til Årets båt. Du finner listen over de nominerte her.

LOA 10 m

Bredde 3,39 m

Dybde: 1,98 m

Storseil: 33 kvm

Forseil: 25 kvm

Vekt 3,7 tonn

Ballast 1,4 tonn