Brenta til Norge
Brenta til Norge
Brenta til Norge
Brenta til Norge
Brenta til Norge
Brenta til Norge
Brenta til Norge

Brenta til Norge

 Espen Øksby skal selge eksklusive dagseilere i Norge. 30-foteren kom i går, og skal du seile Færder’n kan du kanskje få øye på den.

Publisert Sist oppdatert

– B-30 kom til Nesbru i Asker i går etter en herlig seilas fra Strømstad, forteller Øksby til Seilas. Med gennaker oppe seilet vi etappen non-stop. Vi hadde ambisjoner om å seile Færderseilasen, men fikk problemer med å få den sikkerhetsklarert fordi båten mangler rekkewire. Vi var for sent ute, men til neste år stiller vi. I år skal vi seile på siden av feltet for å vise oss frem og for å måle fart.

Mini Wally

Bak B-Yachts står designeren Luca Brenta som har tegnet mange av Wallys berømte båter. Brenta var med å utvikle de rene linjene, og startet trenden med å skjule tau og annet dekksutstyr under dekk. Nytt fra Wally var også begrepet trykk-knapp seiling, hvor seilhåndteringen var avansert styrt med hydraulik og elektronikk, og hvor en båt på rundt 100-fot kunne seiles av en mann.

B38 var B-yachts første modell. Denne har tatt trykk-knapp begrepet fra Wally på en mindre båt. Det er dyrt, praktisk og sexy. B30, som nå har kommet til Oslofjorden har ikke denne unike muligheten, men får også en hyggeligere prislapp. B-Yachts lager også 42, 52 og 60 foter.

Metallic grønn

Selv om B30 mangler trykk-knapper er det ingen billig båt. Den er avansert bygget, og den norske båten har 3DL seil fra North og kullfibermast. Videre har den teakdekk og og et sprøytelakkert skrog i en grå-grønn farge med metallic finish.

– Båten vår koster ca 1,3 millioner kroner forteller Øksby, men man kan få den billigere med aluminiumsmast. Vi tror at kjøperne vil være pengesterke folk med sans for fart og design. Når man ser hva som blir solgt av biler, ror vi at båten har et marked også i Norge. Både i Stockholm og København finnes det en B38, forteller Øksby

Øksby håper også å ta inn 38-foteren om markedet er slik de håper.

Mye seil og lav vekt

Den 8,9 meter lange båten veier bare to tonn, hvor ett av tonnene er i kjølen. Den er 2,3 meter bred og kjølen stikker 1,9 meter. Storseilet er på 35 kvm, og fokka på 18. Gennakeren er på hele 75 kvm, Båten har en 13 hesters Volvo diesel.

Alle bilder: B-Yachts