Folkebåten i miniversjon
Folkebåten i miniversjon

Folkebåten i miniversjon

Nicanders Båtvarv i Lysekil har en ny båt på tegnebrettet.

Publisert Sist oppdatert

Folkebåten har vært meget populær båt i Norden, og blir stadig bygget i glassfiber i Danmark. Båten har stått modell for flere andre båter bla IF og Contessa 26. Folkebåten er kjent for gode seilegenskaper. Nicanders vil nå lage en lillesøster til den populære båten og vil markedsføre nyheten som en dagseiler. Båten vil hete MF-båten.

Nicanders Båtvarv er kjent for CB 365 og viste frem en ny 40-foyter under Uppna Varv i fjor. Båten kan du lese mer om her.

Langkjølt

Nyheten det samme særpreget som originalen. Båten får et skrog som ser ut som den er klinkbygget, selv om det er gjort i glassfiber. Båten blir også langkjølt, men det er kuttet vekk arealet i forkant av kjølen for å redusere den våte flaten. Båten vil allikevel bli kursstabil og tåle en grunnstøting.

Innerliner

Båten får et støpt innerskrog. Det gjør at du ingen steder vil se røff glassfiberyte. Den vil få en liten hytte hvor man kan krype inn, eller legge fra seg klær og utstyr. Båten skal lett kunne seiles alene. Det skal også være mulig å ha den på henger etter en normal bil.

Noen data

Lengde 6,80 m

Bredde 2,05 m

Dybde 1,00 meter

Seilareal 21 kvm

Vekt 1150 kilo.