WOW - Wally Omer Wingsail

Vingseil gjør Wallybåtene lette å manøvrere

Wally Research & Development department har etter ti års testing kommet opp med et vingseil som det er lett å folde og reve.

Publisert Sist oppdatert

- Allerede for ti år siden ble vi overbevist om at dette var veien å gå for å forbedre seilplanet, sier Luca Bassani, Wally President og grunnlegger.  - Vingseilet har allerede vist utrolige fordeler for flerskrogsbåter i regattasammenheng, og vi har ønsket å utvikle og forenkle systemet slik at det også kan benyttes for turbåter.

I utviklingsprosessen har Wally samarbeidet med Ilan Gonen, en tidligere krigsflyger og en entusiastisk seiler som også hadde jobbet med et tilsvarende prosjekt, Omer Wing Sail. Resultatet av dette samarbeidet er Wally Omer Wing Sail, WOW, vingseilteknologi for turbåter.

WOW seilet øker yteevnen med 10-30 prosent under alle forhold, avhengig av båtens deplasement. Jo lettere båten er, desto mer effektivt er seilet. - For å gi et fartseksempel vil en Wally 130 i 12 knops vind tjene inn en halv nautisk mil etter bare 30 minutters kryss. Med et Code 0 seil vil unnavindskapasiteten være det dobbelte, sier en entusiastisk Luca Bassani.

- WOW seilet er også unikt fordi det kombinerer seilegenskaper med å være lett å håndtere. Det betyrt at en person lett kan håndtere det enorme vingseilet på en Wally 130, sier Ilan Gonen.