Sprayvask fra Biltema fungerer greit på skroget.
Hugos var meget effektiv på å få ny glød i treverket på cockpitbenkene.
Før og etterbildet av ankerspillet på dekk. Rustflekker rundt festeboltene krever mer enn de to minuttene jeg brukte her.
Hugos fungerer bra på å fjerne oljesøl på antisklimønsteret

Klart for vårvasken

Vask og rensemiddel fra liten fabrikk i Fredrikstad gjør vasken til en lek.

Publisert Sist oppdatert

Del på Facebook

Det blir mye prat om båt og båtstell på denne tiden av året. Av en seiler ble jeg tipset om Hugos. Det fungere bra for de tøffeste jobbene, og for første gang ser jeg frem til å vaske (rense) dekk.

Dieselsøl

Jeg har renset vinsjene med diesel, men dessverre klarte jeg ikke å demontere vinsjen skikkelig. Jeg brukte derfor tannbørste dyppet i diesel for å rense tannhulene. Det løste opp det gamle fettet som rant i stygge striper ned på dekket.

Hugos best

Først forøkte jeg med Bilteams båtvask uten særlig hell. Deretter gikk jeg i gang med Jif uten videre bedre resultat. Min tidligere favoritt Universalstein tok sølet, men Hugos fungerte mer effektivt, særlig på antisklimønsteret.

Slipemiddel

Hugos innholder Silisium dioxid som fungere som et fint slipemiddel. Dette gjør at du bør bruke stoffet med forsiktighet på blanke flater. På min litt slitende båt passer det ypperlig, men bør kun brukes der vaskemidler uten slipemiddel ikke fungerer. En boks Hugos koster mellom 70 og 80 kroner i båtutstyrsbutikker. Det gir best resultat når du ikke sparer på middelet. 

Fjerner rust

Ankerrullen i baugen var matt og stygg med rustflekker. En stor utfordring for Hugos vaskemiddel. Fersk overflaterust forsvant fort, men eldre flekker trenger nok mer jobbing. Det virker som middelet er ypperlig på rekkestøtter og metallbeslag.

Nytt til i teaken også

Jeg har kebony i cockpiten i stedet for teak. Dette materialet har grånet akkurat slik teak gjør, men er hardere og jevnere i overflaten. På cockpitbenken hadde jeg fått et tusjmerket. Det var spennende å se hvordan Hugos taklet det. Overraskende forsvant flekken nesten helt, men treverket fikk frem sin opprinnelig glød, uten mye jobb.

Spray til skrogsiden

I fjor hadde jeg ikke tilgang til vannslange, men fikk vasket båten allikevel. Da brukte jeg båtvask fra Bilteam som jeg sprayet på, og vasket med en mikrofiberklut. Det fungerte svært bra, og jeg kommer til å benytte meg av samme metode på de store overflatene i år også. Kluten skyller jeg i en bøtte vann av og til.

Gode tips

Har du gode tips til vårpussen du ønsker å dele med leserne, så send oss en e-post.