Salona 37
Slik ser innredningen ut på Nilsons nye båt.
Martin Nilsson undrer seg over hvorfor interessen for hans båt er så lav.
Nilssons Capio vant sin klasse i Færder 2009

– Dødt bruktmarked

Martin Nilsson fra Sverige har kjøpt seg ny båt, men sliter med å bli kvitt sin gamle Salona 37 både i Norge og Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Capio under HH Skagen Race 2009.

Martin Nilsson vant ORC Club klassen under Færderseilasen i fjor med sin Salona 37, en båt som er perfekt for å kombinere regatta og tur seiling. Nilssons båt har en litt høyere mast enn standard og har en veldig god trim. Båten er ikke momset inn i Sverige, og bør derfor være meget aktuell for det norske markedet. Den er til salgs for en million norske uten moms, eller 1.250.000 med moms, en pris han mener er meget bra.

Båten er den Seilas testet under stortesten i fjor høst. Salona viste da seg som svært rask, og var alltid i tet. Nilsson mener at han båt er ypperlig for ORCi EM på Hankø i 2011.

Kjøper ny 37-foter

Martin Nilsson har bestilt seg ny Salona 37. Den nye båten har akkurat det samme skroget. Nilsson har også bestilt den med den samme masten fra Selden, slik at han kan bruke det samme seiloppsettet.

Nillsons nye båt er støpt med vakumminjeksjon. Det gjør den 4-500 kilo lettere, men også stivere og sterkere. Tankene er flyttet frem fra under akterkøyene til under salongbenkene. Ror og rorstokken er i kullfiber og profilet skal være bedre. Innredningen blir også med skott i sandwich. Skottene blir svarte, men karbon. Treverket lyst.

Det nye båten har også fått en face-lift i forhold til den han selger. Båten har fått nye vinduer i overbygget.

Seiler Ekspress

Martin Nilsson får sin nye båt sannsynligvis rett før Bohus Racet som er en shorthandseilas på 170 nm i den svenske skjærgården. Frem til han får den nye båten seiler han Ekspess, om ikke noen nordmenn tar kontakt og kjøper båten. Da stiller han gjerne opp som mannskap under Færderseilasen.