Tidenes beste kjøp av Nauticat 33. Båten er fra 1979, men er oppgradert.
Moody 31 var langt forut for sin tid. Du får den for 360 000,-
Contention konstruert av Doug Peterson var en rå og kostbar båt på 70-tallet. Nå får du den for under 100 000 med god motor og gode seil.
Elan 31 var den raskeste båten på vår nordiske stortest i 2006. Du får den for litt over 500 000,-.
Fjord 33 MS, motorseiler med styreposisjon inne for under 350 000,-
Hanse 291 fra 1997. En relativt ny båt til lav pris.
Dehler 31, ser ut til å være et godt kjøp.
Bavaria 30 fra 1987 ble solgt fort.

Seilas ser på bruktbåter

Bare på Finn.no er det lagt ut over 100 seilbåter siste uka. Her er noen godbiter på båter rundt 30 fot og under 500 000,-

Publisert Sist oppdatert

Vi er nå i den mest hektiske tiden for bruktbåtomsetning for seilbåter. Kjøper du båt nå har du litt tid på å gjøre den seilklar før sommeren, og nå finner du også båter som selgerne ikke klarte å selge til riktig pris i høst. Selgere som har bestilt båt begynner å bli desperat på å få solgt båten, men de vet også at kjøperne gjerne vil ha båt nå, i god tid før sommeren.

Du gjør de beste kjøpene om du kan fikse litt selv på båten, men du kan nå også få relativt nye å kurrante båter til en hyggelig pris.

Over 600 seilbåter

Veldig stor del av båtene som nå ligger ute på Finn er lagt ut etter Påske, men mange er gjengangere fra i høst. Bavaria dominerer markedet med over 10 prosent av båtene, men merkelig nok er den billigste Bavarian, en 31-foter, dyrere enn en ny 32-foter. Det henger sammen med at båtene som ligger ute er oppgradert med mye ekstrautstyr, utstyr som kan koste flere hundre tusen. Kjøper du en ny båt kommer også transport, klargjøring og sjøsetting i tillegg, noe som kan koste opp mot 200 000.

Bavaria til 280 000

Er du ute etter en Bavaria til lav pris er du for sent ute. En 30-foter fra 1987 var annonsert for 280 000, og ble solgt raskt. Båten er fra den tiden før verftet ble storleverandører og er en liten kuriositet. Ut fra bildene i annonsen ser båten flott ut, både utvending og innvendig. Du finner annonsen her.

Større og billigere

Her er båten jeg ville tatt en titt på først. Dette ser ut til å være et godt kjøp. Dehler var det store tyske seilbåtmerket på 80 og 90-tallet. En Dehler 31, en fot lengre, men ett år eldre enn Bavariaen som ble solgt for ligger ute til 265.000. Båten har en moderne innredning, og en stor cockpit som til og med kan åpnes. Om båten er like bra som det kommer frem fra annonsen, er dette et meget godt kjøp.

Du finner annonsen her.

Enda en kuriositet

På Finn.no ligger det en Hanse 291 for 310 000 fra 1997. Den er ti år nyere enn Bavarian, men kun 30 000 dyrere, men litt mindre. I starten overtok Hanse gamle støpeformer. Denne 29 foteren hadde tidligere ett liv som Aphrodite 29. Båten har flotte linjer og ser meget pen ut på bildene i annonsen. Dette er nok en meget godt kjøp, om du vil ha en enkel seilbåt uten mye arbeid, men båten er trangere enn Dehleren.

Du finner annonsen her.

Rask og billig

Ser du etter mye seilglede og lite arbeid så ta entitt på Elan 31. Båten fra 2002 er annonsert for 520 000, - er billigere enn de alle de Bavariaene på samme størrelse som ligger ute. Det er ingen tvil om hva jeg ville valgt. Her får du en moderne seilbåt til en bra pris. Modellen gikk ut i sommer hvor den ble erstattet av Elan 310. Båten var med på stortesten i 2006 og var da den klart raskeste, men var trangere enn mange av turseilerne i samme klasse.

Du finner annonsen her.

Tøff båt fra 70-tallet

På 70-tallet var Doug Peterson den råeste seilbåtkonstruktøren, og Contention bygget de ypperste regattabåtene.. Ingen båter hadde flottere hekk en båtene til Doug Peterson, i hvert fall på den tid. Disse båtene var siste generasjon før Bruce Farr slo gjennom med regattabåter inspirert av joller. På Finn ligger det nå en Contention 30 til salgs for under 100 000,- Båten har en nyere motor, og har en innredning som vil fungere utmerket som en rask og velseilende turbåt.

Du finner annonsen her.

Forut for sin tid

Er du ute etter noe tyngere og mer solid enn Elan, så kan en Moody 31 være en flott båt. Båten er fra 1985, men båten var langt forut for sin tid. Både i linjer og innredning minner denne mer om en båt fra 90-tallet. Den engelske båten er bygget solid med gode materialer. Fungerer alt utstyret som det skal har du her en knall god turseiler til 360 000,-. En stor 31-foter.

Du finner annonsen her.

Norsk motorseiler

Satser du på en lang sesong på sjøen, så ta en titt på Fjord 33 MS. Jeg tilbrakte noen gode år i en slik båt sammen med tre søsken på 70-tallet. Vi sov tre gutter i forpiggen, mor og far i salongen og min søster i doghouset. Vi hadde spinnaker og stormfokk, og hadde lange sommerferier til Skagen og Læsø. For å være en motorseiler fra 70-tallet seiler den bra. Båten på finn har rullestorseil og baugspryd hvor genuan er festet. Båten ligger ute for 340 000 og har en bra utstyrsliste. Om utstyret fungerer så er dette et godt kjøp om du ser etter en solid turseiler hvor du kan sitte inne å styre. Innredningen er sliten, men ligger du å slipe og lakke så kan det nok bli pent.

Du finner annonsen her.

Nauticat til gibortpris

Nauticat holder seg godt i pris, og denne 33-foteren er et kupp. Båten fra 1979 ligger ute til 460.000 kroner. På denne tiden ble den populære 33-foteren oppgradert med bla mye større akterkabin hvor overbygget ble flyttet helt ut til skutesiden. Båten er nylig oppgradert. Båten er fremdeles i produksjon med hvisse justeringer. Det ligger en søsterbåt fra 2002 også på Finn. Den er til salgs for 2,1 millioner.

Du finner annonsen her.

Selg båten gratis

Har du båt eller utstyr du skal selge, så kan du gjøre det gratis på seilas.no. Gå inn her, og trykk «Legg inn gratis annonse»