Bytter ut teaken

Bergens-båten «Skyfri» skal som første norske langturbåt seile med teak-alternativet Kebony under årets Atlantic Rally for Cruisers (ARC).

Publisert Sist oppdatert

KEBONY: Robert Bekkvik er ytterst til venstre, Trond Andre Sande i midten og Marianne Sande sammen med Asgeir Tangen og Per Arne Sørlien i Kebony. Bildet er tatt under Sjøen for alle 2010.

–Tilbakemeldingen fra den norske 42 fots Bavariaen vil fungere som referansepunkt for videre produktutvikling, sier Asgeir Tangen i Kebony.

Kebony er allerede gått gjennom grundige tester, blant annet i Argentina og Indonesia i tillegg til Europa, og er nå involert i flere store prosjekter i det øverste sjiktet innenfor super og megayachts. Båteierne er Marianne Sande og Robert Bekkvik fra Bergen, som kaster loss fra hjembyen i juli måned. Per dags dato har de teak i cockpiten.

Bakgrunnen for samarbeidet mellom de norske Bavaria-seilerne og Kebony er fra firmates side å få tilbakemeldinger på brukererfaringer med Kebony-treverket fra forskjellige klimasoner under forskjellige ytre naturmessige påvirkninger. Mannskapet på «Skyfri» vil gi jevnlige tilbakemeldinger underveis.

Tilbakemeldingene vil først og fremst være et ledd i det norske firmaets interne produktutvikling samt kunne fungere som et referanseprosjekt. I tillegg ønsker firmaet at flere skal få øyene opp for det norske teak-alternativet.

– ARC er både en flott arena for å å prøve ut nye ting og samtidig promotere Kebony på videre ut i verden, sier  Asgeir Tangen.

 I utgangspunktet er tanken å seile i ett år, men paret utelukker ikke at planene kan endres underveis.

Den 21.november går starten for årets ARC i Las Palmas, - samme dag som Robert fyller 40-år.

Du kan lese mer om samarbeidet mellom «Skyfri» og Kebony i Seilas 4, som er i salg fra begynnelsen av mai.