Lettvekter fra Sverige
Lettvekter fra Sverige

Lettvekter fra Sverige

Båtmessen i Stockholm har startet. Den mest spennende båten er Aspect 40. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Etter to lange år er båten utviklet og prøveseilt før man nå kunne vise frem det første seriebygde eksemplaret av Rolf Tannergårds båtprosjekt Aspect 40. Båten er konstruert for å seile raskt uten å ta hensyn til noen måleregler. Man har benyttet karbonfiber der det har vært mulig. Skrog, dekk og basisinnredningen veier kun 950 kilo.

Et nært samarbeide med Marström har til og med ført til at toalettsetet er støpt i karbonfiber. Også riggen er av karbon. Marstrøm har utviklet vant av karbon.

Ikke for dyr

Selv om båten er meget avanset bygget, er ikke prisen avskrekkende. Rolf Tannergård mener at båten ikke koster særlig mer enn Arcona 40, men at Aspect 40 vil være raskere. Båten er kun 3,2 meter bred, så den er trangere enn en Arcona under dekk, men uteplassen skal være større. Prototypen var med i Gotland Runt i sommer. Der ble den nummer to i LYS C-klassen. Båten har et LYS-tall på 1,40.

Inspirert av sportsbiler

Inredningen er av "den nye skolen" der regnskogen lyser med sitt fravær og man har isteden anvendt materiale som er snillere mot naturen. Båten har store hvite flater med detaljer av mørkbeiset eik. Belysningen er avansert. Benken i byssa består av en glassplate som er belyst fra undersiden. All belysning er LED.

I filmen stiller Petter Axelsson fra RegattaTV spørsmål til Rolf Tannergård og inredningsdesigneren Annica Sund.

Les mer om båten her

Videoen er laget av Stefan Blom.