Klassiker til salgs

Klassiker til salgs

Drømmer du om en virkelig klassiker til en overkommelig pris? Da er kanskje denne 59 foteren fra 1888 til 1.8 millioner noe å tenke på?

Publisert Sist oppdatert

«Thalia», den 59 fot store gaffelriggeren fra Victoriatiden er til salgs for GBP 199,000. Den befinner seg i Carriacou i øygruppen Grenadinene. Båten, som er svært spesiell, skal være i utmerket stand etter at den har vært gjennom en fire års restraurering av eieren som også er båtbygger. Den er bygget hos G F Wanhill of Poole i 1888 for regattaeiling og er den sist overlevende båten fra denne båtbyggeren som var kjent for å ha bygget flere av båtene som var med i the 100 Guinnieas Cup, senere kjent som America's Cup.

Båten er klar for seilas og har kappseilt både i England og Karibien de siste årene med dagens eier. Den har vunnet mange av regattaene den har stilt opp i og tok blant annet over all seieren i Grenada 2008/9, 2. plass i Antigua Classic yacht regatta i 2008, og kansje mest imponerende, 1. overall i Concourse d'elegance i Antigua Classics som den første privateide båten som slo superyachtene med profesjonelt vedlikeholdsmannskap. Etter en overfart i 2007 er hun trolig den eldste båten som har seilt  over Atlanterhavet.

Båten har vært bebodd av eieren de siste årene og for den som er interessert i å seile i varmt farvann følger bøye i Carriacou.

Les mer her