Søk i arkivet

Rask trimaran skal sette nye rekorder i Danmark

Flerskrogsekspert Nigel Irens har tegnet denne trimaranen som med Stefan Myralf som skipper skal sette ny rekord Fyn Rundt.

Inspiret av America's suksessen med BMW Oracles supertrimaran skal danske Tuco lansere en ultra lett 40 fots trimaran i karbonfiber. Stefan Myralf blir skipper og skal sikre rekordene, ifølge danske minbaad.dk. Britiske Nigel Irens har mye erfaring med flerskorgsbåter og sto bak tegningene til mange av 60 fots trimaranene som vi i Norge kjenner fra blant annet Nokia Oops Cup. Stefan Myralf har sin flerskogserfaring fra dette prosjektet og har nå vært med å utvikle den nye båten som med en totalvekt på 1500 kg og et seilareale på 119 kvm. kommer til å bli et råskinn.

Båten bygges hos Tuco som i 2008 gikk konkurs etter at tre større kunder lot vær å gjøre opp for seg. Jonas Pedersen og Jakob Frost, kjøpte navnet tilbake og idag er 16 personer ansatt og opp mot 50 personer i arbeide i spesielle prosjekter. 

Trimaranen skal seile Palby Fyn Cup fra Bogense 28. mai, deretter følger Classic Fyn Rundt fra Kerteminde. Sjælland Rundt er også planlagt , samt en del andre seilaser.

Tucos trimaran 40

LOA 40 fot
Bredde         9,80m
Vekt           1500 kg
Storsell       80 kvm
Fokk           39 kvm
Stormfokk  19 kvm
Gennaker 140 kvm
Design  Nigel Irens

Materiale karbonfiber

www.carbon3.dk

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen