Søk i arkivet

God plass: Lagoon 400. Foto: Nicholas Caris
God plass: Lagoon 400. Foto: Nicholas Caris
Z21: Kompositt, karbon, kevlar - og svingkjøl.
Z21: Kompositt, karbon, kevlar - og svingkjøl.
Najad 355 kommer til messen.
Najad 355 kommer til messen.

Maxi 1060 på plass i Gøteborg

Årets første store skandinaviske båtmesse går av stabelen i Gøteborg førstkommende lørdag - og hele 11 utstillere tar med seg store seilbåter til messen.

Arrangørene har noen godbiter på lur, blant annet vises den første nye Maxi’en på Båtmässan på en årrekke. Maxi 1060 (hovedbildet) er som sine forgjengere naturligvis designet av legenden Pelle Pettersson, og beskrives rett og slett som en klassisk, perfekt familiebåt. Prislappen på 1060 i Sverige blir vel 1,6 millioner svenske kroner.
 
Båten, som hadde snikpremiere på Orust i tidlig i fjor høst er videreutvikling av 1050, og Najad-konsernet, som nå eier Maxi, har trolig håp om at det klassiske merkenavnet skal åpne lommebøkene hos seilglade svensker. Tross alt er det produsert utrolige 16 000 Maxibåter siden introduksjonen av Maxi 77 i 1971.
 
Markedsføringen av Maxi og Najad skjer separat, men ifølge en pressemelding fra messearrangørene er moderselskapets idé er at 1060 skal bli en inngangsbillett til den mer eksklusive Najad-verdenen. Og - for de som er interessert i noe dyrere farkoster vises også Najad 355. Dette er en båt i samme størrelsesklasse som 1060, men til dobbelt pris.
 
Av andre interessante båter på messen trekkes Z Boats nylanserte sportsmodell Z21 frem. Den lette båten er nå satt opp med en spesiell svingkjøl, som kombinert med større rigg og mer seilflate gjør den nye Z21 til en enda raskere hi-tech båt. 
 
Det settes også en ny rekord i Gøteborg, med den bredeste seilbåten som noensinne er vist på Båtmässan. Katamaranen «Svea av Käringön» er en sju meter bred, franskbygget Lagoon 400 med plass til hele 12 personer. Båten er 12 meter lang, og tross en masthøyde på 20 meter stikker den kun 1,2 meter.
 
Båtmässan i Gøteborg holder dørene åpne til 14. februar.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen