Søk i arkivet

Dobbeltbunn til gamle Ynglinger

I Seilas 1/2010 kan du lese om opprustning av en gammel Yngling. Nå finnes dobbeltbunn til båtene, levert som byggesett eller ferdig montert.

Det er den tidligere Yngling-produsent Risør Plast AS som nå lanserer dobbeltbunn for gamle Ynglinger. For nyere båter er dobbeltbunn med selvlenser standard, mens de eldre båtene har dypere brønn og må øses.

Våre artikler i bladet og på nett den siste tiden tar sikte på å skaffe en oversikt over gamle Ynglinger og til å stimulere eierne til å sette båtene i regattastand sik at det som en gang var Norges ledende kjølbåtklasse igjen kan komme til heder og verdighet.

En som reagerte på våre artikkler var Jan Herman Linges mangeårige samarbeidspartner Tom Solli  og selskapet Risør Plast AS. Solli eier idag formene for dobbelbunn til Ynglingene og han tilbyr sett til gamle båter. Disse kan leveres som byggesett for egenmontering, eller man kan ta båten ned til Risør for montering i fabrikk.

Du kan lese mer om oppgradering av gammel Yngling i senere utgaver av Seilas..

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen