Under dekk.
America's Cup-seiler og verdensmester i Match Racing Christian Scherrer (t.v), sammen med båtdesigner Christian Bolinger.
Blu 26 under seil, foto: Max Ranchi/Bluboats.com
Blu 26 i Düsseldorf.

Den perfekte innsjøbåt

Blu 26 kombinerer fart, moro og sikkerhet. Den sveitsiske innsjøbåten, som er konstruert spesielt for forholdene på Bodensjøen, egner seg også til matchracing og opplæring ved kysten.

Publisert Sist oppdatert

LANG COCKPIT: Blu 26 er laget for fart og sikke seiling, foto: Linn Krogh Hansen.

– Vi har laget 17 båter i løpet av to år, forteller America’s Cup-seiler og vedrensmester i Match Racing  Christian Scherrer, som sammen med båtdesigner Christian Bolinger har utviklet Blu 26.

Båten kombinerer regatta/match race-seiling med å ha det gøy på sjøen, og kan både seiles optimalt med fullt mannskap på fire i tillegg til at den er idéell for short-handed seiling med to om bord.

Opprinnelig ble Blu 26 laget med tanke på regatta-seiling på Bodensjøen og de sveitsiske innsjøene, men den brukes også langs kysten.

I tillegg til å være rask er den også trygg, noe som har gjort den meget populær som opplæringbåt i seilforeningene langs Bodensjøen.

Første visning på messe

– Siden jeg er opptatt med annen seiling mesteparten av året har jeg ikke hatt tid til å markedsførere båten utenlands, så jeg er veldig spent på mottakelsen og interessen nå som vi viser den for første gang på messe.

Og veldig interessert i å komme i kontakt med eventuelle forhandlere i andre land, forteller Scherrer.

To versjoner

Blu 26 måler 8,0 meter, er 2,20 m bred og veier 1200 kilo. Den har senkekjøl og stikker inntil 1,8 meter dypt.

I tillegg til standarversjonen lages også en dagstur-versjon med teakdekk og teak cockpit.

Les mer om båten her

TO VERSJONER: Blu 26 i standard og teakdekk-versjon på Bodensjøen i faksimile fra test i Yacht.