Tilleggsutstyr til iPad
iPad har berøringskjerm som en iPhone

Båtens nye underholdningsenter

Apple har nettopp lansert iPad, perfekt om bord når du har det best under dekk.

Publisert Sist oppdatert

Apples iPad er en blanding av en iPhone og en bærbar datamaskin. Den har det meste iPhone har men også det meste du finner på en moderne PC.

Underholdningsenter

Med iPad kan du lagre din favorittmusikk, akkurat som på iPod, eller iPhone. Videre kan du laste opp filmer. Med en skarp 9,7 tommers skjerm får du en brukbar filmopplevelse. Maskinen har innbygget trådløst nettverk slik at du kan surfe på nettet, eller se Youtube filmer. Også TV-stasjonene som sender via internett kan du se.

    iPad kommer i flere versjoner. Noen har også innebygget mobiltelefonnett, noe som gjør at du kan få internett via mobilnettet.

Bøker i maskinen

I forbindelse med lanseringen av iPad lanserte også Apple en ny tjeneste, iBooks. Den skal gjøre det samme for bøker som iTunes har gjort for musikk. Du skal enkelt kunne kjøpe bøker og bruke den nye maskinen for å lese sidene.

Billige programmer

Programmer til maskinen kan du kjøpe billig på AppStore. For iPhone er det utviklet over 100 nyttige og mindre nyttige maritime programmer. Våre favoritter er YR og kartprogrammet til Navionics. Nylig er det også kommet et kartprogram som fungerer meget bra for kun 29 kroner. Det gjør iPhone til en miniplotter. Svakheten er at kartet kun dekker fra Kragerø til Svenske grensen. iPad kan bruke alle programmene til iPhone. Les om programmer for iPhone om bord her.

   

Mangler GPS

Den nye iPad inneholder kompass, men dessverre ikke GPS. Versjonen som kan kommunisere via mobilnettet har aGPS, eller Assisted GPS, noe som gjør at den kan vise din posisjon basert på mobilnettets stasjoner. Dette er ingen holdbar løsning for navigasjon. Med alle GPS-programmene for iPhone burde det komme opp en GPS løsning for den nye iPad.

    Jeg håper også at noen vil utvikle en vanntett beskyttelse for det nye leketøyet, slik at det kan brukes i cockpiten.

Billig med bra batteri kapasitet

Du skal kunne se på film i ti tipper før batteriene må lades. I standby skal batteriene vare over en måned.  iPad kommer i salg om to måneder i USA. Til Norge kommer den kanskje til sommeren. iPad har en pris som starter på 499 dollar, noe som er overraskende billig.