Spennende IRC cruiser
Spennende IRC cruiser

Spennende IRC cruiser

Solaris 44 blir den minste modellen fra det unge italienske verftet som bygger båten i den øvre klasse.

Publisert Sist oppdatert

Solaris ble etablert i 2007 og verftet vil med den nye 44 foteren som kommer til høsten en modellserie fra 44 til 95 fot. Så langt er det 48, 53 og 60 foteren som er bygget. De fleste modellene er tegnet av Bill Tripp som er kjent for store raske båter. Han har også tegnet for Wally.

Spennende designer

Solaris har som mål å se fremover i fremtiden og bygge båter med den riktige balansen mellom teknologi og håndverk. For den nye 44-foteren har de valgt en spennende Argentiner som konstruktør. Soto Acebal har står bak en rekke nye spennende båter. Han har tegnet S40 One Design som er den nye hotte klassen i Sør Amerika. Båten er en moderne Farr 40 med linjer som en GP42 og firkantet topp i storseilet. Den over 12 meter lange båten veier under fem tonn.

Performance racer

Solaris 44 blir ikke så ekstrem. Båten vil veie 9,8 tonn, noe som er 1,7 tonn lettere enn First 45, mens seilarealet vil være lik. Solaris 44 vil ha en bulb som veier 4 tonn. Båten vil bli optimalisert for IRC. Båten får tre kjølalternativer med en dybde mellom 2,2 til 2,6 meter.

Du kan velge mellom to innredningsløsninger. Begge med tre lugarer og to bad. Den ene har konvensjonell bysse og den andre har langsgående byssa. På den siste forsvinner salongbenken på styrbord side, men båten vil få et større bad og en større bysse.

Se film av S40 One Design