Ny 50-foter fra Finland
Ny 50-foter fra Finland

Ny 50-foter fra Finland

Nauticat 525 sjøsettes til våren. En båt utviklet for langturseiling med høy komfort.

Publisert Sist oppdatert

Det tradisjonsrike finske verftet presenterer nyheten som den ultimate havseilingsopplevelsen. Båten blir verftets største og mest avanserte modell. En båt for langturseilere som ønsker høy komfort.

Båten er et resultat etter erfaringer fra over 100 kunder som har kjøpt Nauticat som er større enn 50 fot som oppfordret verftet til å utvikle en ny båt som er enda mer tilpasset langturseiling med full komfort, sikkerhet og stil en verftets eksisterende modeller i programmet. Den nye modellen har fått en rekke forbedringer med tanke på langturseiling i sammenlignet med verftets andre modeller over 50 fot, den tidligere Nauticat 521 og den nåværene Nauticat 515, skriver verftet i sin pressepakke.

Skrogets rene linjer, den effektive riggen og den nye kjølen gjør 525 til en velseilende langturbåt. Dekket er moderne utformet, samtidig som den holder den klassiske stilen. Båten leveres med Katch-rigg som standard.

Det finnes en rekke innredningsalternativer, og som vanlig kan båten skreddersyes etter kundens ønsker slik som er vanlig for Nauticat. Når båten går for motor har den en rekkevidde på 1500 sjømil, står det i presseskrivet, men i den engelske versjonen står det nautiske mil som er en firedel av en norsk sjømil.

De tekniske dataene og linjene til den nye båten er svært like som Nauticat 521. Denne båten ble produsert frem til 1994 i følge Cruising Resources. Denne båten het først Nauticat 52 og ble lansert så tidlig som 1981. Båten var tegnet av Sparkman & Stephens i følge nettstedet.

L.O.A 15,90 m

Vannlinje 12,20 m

Bredde 4,60 m

Dybde 2,20 m

Seilareal 138,4 kvm

Deplacement 24 tonn

Motor 150 hk Perkins

CE kategori A

Standard båtspris 744.728,-€ excl. MOMS ex Works, Riihikoski, Finland.