Ny smart mann-over-bord-alarm

Ny smart mann-over-bord-alarm

EasyRescue sender nødsignal via AIS, og vil vise MOB-posisjonen på plottere som viser AIS.

Publisert Sist oppdatert

AIS er utviklet for å identifisere skip. Nå kommer produktene som viser at AIS kan bruke til langt mer. Tyske Weathedock har utviklet en smart liten nødsender. Som sender AIS signaler om man skulle være uheldig å falle over bord. Senderen inneholder en GPS og batteriet som holder til 96 timers sendetid. Senderen sender en nødmelding som kan programmeres. For å få full glede av systemet bør man ha AIS om bord.

Utfordrer PLB

Personal Locator Beacon, eller PLB er et populært produkt som gjør tilsvarende nytte. Men en PLB sender nødsignalet til hovedredingssentralen. En PLB vil derfor være bedre for soloseilere, men med en PLB må du betale en årlig kostnad på over 500 kroner. En PBL vil sette i gang en stor og alvorlig redningsaksjon som kanskje ikke alltid er nødvending. Med EasyRescue er det båten man har falt ut fra som vil motta nødsignalet, men også andre båter og skip vil få inn nødsignalet på sitt plottersystem om man har AIS. Nødsignalet er på ca tre nautiske mil, slik at det er båter i nærheten som også raskest vil gi assistanse.

Liten og lett

EasyRescue veier kun 350 gram og kan festes på jakken eller vesten. Den har en tastknapp som viser om produktet er i orden. Batteriet på EasyRescue må byttes først etter fire år om den ikke har blitt brukt. Det er heller ingen årlig kostnad og eie den. I Tyskland selges den for 360 euro inkludert moms på 19 prosent.

I Norge er det Belamarin som har produktet. Den koster kr. 4450,-

Mer info får du her.