Baugspryd er ekstrautstyr, rullen til fokka er inkludert.
Dekksutsyret er fra Barton
Enkel innredning er ekstrautstyr
Kjølen er fast. Det gjør bruksområdet mindre fleksibelt, men gjør båten billigere.
Soveplass til to voksne og to barn. Madrasser kommer i tillegg og koster 1600 euro.
Moderne rigg. Gennaker er ekstrautstyr som koster 1500 euro uten moms.
Stor og fin cockpit.
9987 euro inkludert moms i Tyskland, eller 8392 uten moms. Båten koster under 90 000 norske kroner med dagens kurs.

Turseiler for under 90 000 kroner

Dehler Varianta setter ny prisstandard. Vi har sett den 18 fots lange båten i Dusseldorf.

Publisert Sist oppdatert

Varianta er et begrep i Tyskland. Små billige båter ble solgt i store antall. Nå har Dehler tatt i bruk navnet igjen og lansert en enkel og billig båt med overnattingsmuligheter for 8393 euro uten moms, eller 9987 euro med 19 prosent moms i Tyskland..

Ny standard

Seilbåtindustrien har blitt industrialisert de siste tiårene, men de store verftet har satset på større båter, de fleste over 30 fot. Det er i dette markedet de store pengene er, fordi det å selge en seilbåt er en komplisert prosess. Marginene har vært for små for å selge mindre båter billig.

Det finnes billige mindre båter fra Tyskland, men disse har holdt en lav pris fordi arbeidskostnaden er lav. Varianta er billig fordi den bygges effektiv og i store serier.

Ny måte å selge på

En av grunnene til den lave prisen er måten båten blir solgt på. Den eneste måten å kjøpe den på er via internett. Her på messen står det maskiner klare hvor kundene kan gjøre sine bestillinger. Etter at båten er bestilt kan den hentes på fabrikken noen uker etter. Båten bygges i Tyskland.

Fin design

Det er Judel/Vrolijk som står bak Variantas linjer. Båten har fått et flott skrog, og smarte løsninger. Den har fått en fast kjøl med en liten bulb. Dette er en billig løsning, men også båtens svakhet. Du kan ikke sjøsettes fra en rampe. Du trenger en kran for å få den opp og ned fra vannet.

Fire køyer

Du sover ok to barn og to voksne om bord. Båten mangler vinduer, men det kommer litt lys fra forluken. Båten har heller ingen elektrisk anlegg. Innredningen er også ekstrautstyr, både puter og en kasse som fungerer som bysse.

Stor cockpit

Benkene er imponerende lange, og man sitter godt om bord. I cockpiten er det to stuerom. Båten har en fin og enkel rigg uten akterstag. Fokka er på rulle. Storseilet har en lang toppspile og en liten firkanttopp.