Avtagbare hjul.
Stuerommene på pontongene med plass tl hjulene.
Ekstremt lett: 50 kilo.
Storseilet måler 6,40 kvm, fokken 1,60 kvm og spinnakeren åtte kvm.

Katamaran for sykkelen

Med en vekt på kun femti kilo kan selv et barn sykle til stranden med katamaranen 6Cat på slep.

Publisert Sist oppdatert

Franskmennene er kjent for sine innovative flerskrogsbåter i alle størrelser. Nå har de kommet med en en katamaran med avtagbare hjul som kan fraktes med sykkel til nærmeste strand.

Båten 6Cat fra Dorguloff er laget i polyester og veier kun femti kilo. Den kan derfor transporteres på biltaket eller bak en sykkel. De avtagbare hjulene monteres på under ett minutt, og legges ned i de to stuerommene på hver av pontongene når de ikke er i bruk.

Etter endt seilas vippes roret opp og festet ved hjelp av et tau i cleaten. Vingene er ekstrautstyr og kan tas av og vippes innover over trampolinen for å spare plass under transport.

Båten kan seiles av inntil tre personer og tåler 150 kilo. Den kan seiles inn inntil to meter høye bølger. 6Cat passer ifølge produsenten likegodt til nybegynnere som til viderekommende som vil trene eller ha det ekstra gøy på sjøen. Med den åtte kvadratmeter store spinnakeren får man ekstra god fart. Som ekstrautstyr kan du få med vinger til å feste utenpå pontongene, samt spinnaker.

6Cat er sertifistert til kategori C, det vil si at den kan seiles langs kysten. Siden produksjonsstart i fjor har det blitt laget mer enn hundre båter.

Prisen for standard båt uten vinger og spinnaker er ca 4000 Euro.