Nacra 20
Scandinavian 20
Nordship 360
Bavaria 45

Seilbåtnyhetene i Dusseldorf

Dehler 32, Nordship 360 og Bavaria 45 har verdenspremiere under messen som starter på lørdag. Her er andre spennende nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Finanskrisen har gjort at verftene har skrudd igjen på utviklingskostnadene. Det er derfor litt færre nyheter under den viktige messen i Dusseldorf i år enn det det pleier å være.

Mye nytt fra Dehler

Alle modellene fra Dehler er spennende. Etter at Hanse kjøpte verftet har modellene blitt moderneisert, og blitt billigere. Det gjør at Dehler med modeller fra 29 til 60 fot blir en av årets mest spennende merker. 32-foteren her helt ny, men også 29, 35, 39 og 45 foteren har blitt fornyet.

Les mer om Dehler 32 her

Viktig fra Bavaria

Farr har så langt utviklet to modeller for Bavaria, den minste og den største. 45-foteren som blir vist for første gang til helgen blir en svært viktig båt for verftet. Vi likte hva Farr har gjort for seilegenskapene på 32-foteren etter å ha testet den i Norge og Spania. 45-foteren vil sette record i volum i forhold til pris. Vi tror den vil seile godt også. Da får markedet vise om de liker de nye linjene eller ikke.

Les mer om Bavaria 45 her.

Dansk dekksalongbåt

En meget spennende nyheter er også Nordship 360. Dekkshusbåter er i vinden for tiden, og Nordship forteller om et godt salg til Norge. Deres nye 36-foter blir en meget spennende modell for det norske markedet.

Les mer om Nordship 360 her.

En spennende konkurrent til Nordship er Sirius 35 DS fra Tyskland som også har verdenenspremiere.

Les mer om Sirius 35 her

Ny dagsturseiler

Scandinavian 20 er også en nyhet som får verdenspremiere. Båten er inspirert av de svenske skjærgårdskrysserne. Prosjekter er dansk, men båtene bygges i Kina og er konstruert av en Amerikaner. Scandinavian 20 er avansert bygget, har et moderne undervannskrog og rigg av karbon.

Les mer om Scandinavian 20  her.

Billig fra Dehler

På messen vil også Varianta 18 være. Dette er billigserien fra Dehler. Båten skal du kunne kjøpe billig på internett, og hente direkte på fabrikken.

Les mer om Varianta her.

Raske katamaraner

Nacra skal vise frem sin nye F20 Carbon. Hobie viser sin siste båt for Formula 18-klassen, Wildcat.

Les mer om Nacra 20 Carbon her

Les mer om Hbie WildCat her

Større nyheter

Najad vil vise frem 460 Aphrodite. Båten er en Najad, men i en mer påkostet og konservativ stil. Najad vil også vise frem Maxi 1300 bygget av Najad. Sunbeam viser sin nye 42 foter.

Solaris fra Italia viser frem t nye modeller på 44 og 60 fot. Beneteau viser frem sine nye Oceanis-modeller på 50 og 58 fot. Jeanneau viser frem de nye 53 og 57 foterene sine. Oyster stiller ut en nye 57-foter.

Du finner mer om nyheten på utstillingens nettside. Den finner du her.