Nordmann bak Alinghis kleskolleksjon

Når America´s Cup båtene seiler i farvannet utenfor Valencia i januar/februar kan det ennå være surt i Middelhavet. Da er det godt å kunne iføre seg klær fra en som er vant til vinterkulde, - en nordmann

Publisert Sist oppdatert

Bildet over viser Ernesto Bertarelli tv og Odd Roar Lofterød

Bak selskapet Odlo står idag nordmannen Odd Roar Lofterød, og før det faren Odd. Merket ble for alvor kjent da familiebedriften utviklet skøytedressene som norske skøyteløpere brukte da «Skøyterevolusjonen» kom tidlig på sekstitallet. Knut Johannessen, Fred Anton Maier, Nils Aaaness, Magne Thomassen og Per Ivar Moe kan alle takke Odlo for de gode tidene.

Odd Roar Lofterød flyttet senere hovedkontoret til Sveits og idag er Odlomerket mest kjent i mellom Europa. I fjor tegnet Lofterød kontrakt med Ernesto Bertarelli og Alinghi om å utvikle seilklær til det sveitsiske America´s Cup laget og beveget seg dermed over fra vinter- til sommeridrettsmarkedet. Likevel er det ingen tvil om at kunnskapene om å utvikle varmt tøy vil komme seilerne til gode når de nå skal seile i Valencia, noe denne filmen viser.

Odd Roar Lofterød er stadig bosatt i Sveits, men deltar hyppig i regattaer i Norge, særlig under de årlige seilasene på Hankø der han i en årrekke har vært nærmest uslåelig i Drakeklassen. Han seiler nå 5.5 meter. Med broren Bjørn deltok Odd Roar Lofterød i OL i 1968 og 1972 i henholdsvis Flying Dutchman og Star.