Søk i arkivet

K650
K650
SeaScape 18
SeaScape 18
Comet 21
Comet 21
Olson 370
Olson 370
K650
K650
SeaScape 18
SeaScape 18
Comet 21
Comet 21

Kåring av Årets Båt: Spesielle båter

Årets båt blir kåret i slutten av januar. Frem til da kan Seilas’ lesere stemme på sine favoritter. Vi fortsetter med båter fra «spesielle båter» kategorien.

 Årets båt blir kåret av en jury av journalister fra Europas ledende seilblader hvor Seilas er med. Vi har testet båter utenfor Nederland i september og Barcelona i november.

Du kan lese mer om prøveseilingen her.


Frem til Dusseldorfmessen
Vi vil legge ut avstemninger for de fem kategoriene i frem mot kåringen under Dusseldorfmessen 23. Januar. Der blir det kåret vinnere i kategoriene: Skarpseilere, Familieseilere, luksus turseilere, flerskrog og spesiell klasse.

Fire spesielle båter
I denne katergorien finner vi båter med nye ideer, eller båter som ikke passer inn i våre fire andre kategorier. Dessverre klarte ikke Toffinou å overtale eieren av deres nye splitter nye båt på 12 meter å stille båten til disposisjon for prøveseiling. Her er de som stilte.

Olsen 370
Olsen 370 (det store bildet) fra Danmark er en båt som er spekket av nye ideer. Båten er laget for kortere overnattingsturer for et par. Elegante linjer og gode seilegenskaper er prioritert. For å hold båten elegant har den et lavt skrog og et lavt overbygg. Sentralt i båtens konsept et overbygget som kan heves ved et tastetrykk, noe som gi ståhøyde under dekk.
Les mer om båten her

Comet 21
Comet er en spennende regattabåt med roterende karbonmast og en dyp T-kjøl. Skrogets form minner om en IMS-båt. Det er smal i forskipet, og har mye rocker i hekken. Båten glir svært lett i lite vind. Den planer når det blåser, men er ikke like vill som en Melges. Den har et påkoster dekksutstyr. Gennakeren berges inn i en tunnel på fordekket.

K650

En meget spennende båt fra Juan K. Som en mini Volvo 70. Ekstreme egenskaper.
Les mer om båten her.


SeaScape 18
En smart liten båt utviklet av to Mini Transat seilere fra Slovenia. Båten er som en forenklet Mini Transat, bare en meter kortere. I Adreaterhavet blir det hold spennende distanseseilaser med denne båttypen hvor de seiler ut til øyer, grille og overnatter. Båten har en kjøl som vippes inn i skroget, det gjør det mulig å dra den på land. Den har også en karbonmast, men et enkelt rundt rør. Båten er prisgunstig, under 200 euro med seil.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen