Søk i arkivet

Omega 10 til Norge

Per M. Hansson skal bruke sin pensjonisttilværelse til å selge ny svensk dagsturbåt.

Vi skrev om Omega 10 alt i 2007, men prosjektet ble forsinket, og båten kom ikke på vannet før i juni 2009. Produksjonen er flyttet fra USA til Sverige, men konseptet er likt. Omega 10 er en båt for helg og dagsturer. Den har et stort storseil og en selvslående fokk. Under dekk er det tre køyer, en liten bysse og toalett.

Rask
Omega 10 er en skarpseiler. Skroget er over 10 meter, men båten veier ikke mer enn 2,6 tonn hvor nesten halvparten ligger i kjølen. Den er faktisk nesten like lang som 11 MOD og har mer seil på kryss. Omega har 400 kilo mer enn 11 MOD i kjølen. Både Omega 10 og 11 MOD er konstruert av Ron Holland

Kommer til våren
Per M. Hansson får sin båt levert i april. Han vil få sin båt med en 15 hk innenbordsmotor. Standard har båten en påhenger som er festet til et system slik at den kan skyves ut av hekken. Hanssons båt vil også få et blålakkert skrog.

Hyggelig pris
Omega 10 får en god pris sammenlignet med andre nye dagsturbåter på markedet. Den koster ca 600 000 norske kroner med seil. Velger du innenbordsmotor vil prisen stige med ca 100 000,-

Noen data:

Lengde: 10,2 m

Bredde: 2,6 m

Dybde: 1,7 m

Vekt: 2,3 tonn

Ballast: 1,12 tonn

Seilaeal: 49 kvm


Per Axel Hveem og Per M. Hansson skal selge Omega 10 i Norge.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen