Den lille seilbåten har overnattingsmuligheter.
Ralf Tapken, sjefen for Dehler
Båten får en moderne rigg
Dehlers lavprisbåt lansert

Dehlers lavprisbåt lansert

Dehler har relansert Varianta og selger seilbåt til 10 000 euro.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Foto Die Yacht

Dehler tar frem sitt Varianta konseptet, og har utviklet en enkel 18-foter. Båten skal koste halvparten av konkurrentene forteller Dehlers sjef Ralf Tapken til Seilas. Båten vil kun bli solgt i en versjon, men kjøperen kan velge noen utstyrspakker. Nå er båten blitt vist frem for publikum på en messe i Berlin. Seilas har fått tak i de første bildene og tegningene av båten.

Kun på internett

For å selge billig må ting kjøres enkelt. Den nye Varianta by Dehler vil kun bli solgt på internett. Du bestiler båten, og setter en henger bak bilen, gjerne en liten Polo, og kjører til fabrikken og plukker opp båten, og kjører hjem.

Båt for alle

Båten vil bli en inngangsbillet til seiling. Det skal være fult mulig å seile tur med båten, men den skal også være morsom for regattaseiling. – Varianta er et stort markedsføringstiltak, og vi håper kundene vil velge en større Dehler når de har vokst fra Varianta, forteller den nye Dehler sjefen.

Båten vil få en fast T-kjøl som gjør den trygg og stabil. Men kjølen blir ikke dypere enn at den lett kan transporteres på henger.

18-foteren vil koste komplett 11 000 euro, det vil si ca 120 000 kroner inkludert moms + ferge billetter på Colorline.

Ralf Tapken forteller til Seilas at de også ønsker å utvikle en 25 foter med det samme konsept. Større båter blir vanskelig å ta på henger bak bilen.

Varianta 18

LOA 5,75 m

LWL 4,78 m

Bredde 2,40 m

Dybde 1,15 m

Vekt 710 kg

Ballast 240 kg

Seilareal 24 kvm

Konstruksjon: Judel/Vrolijk