Søk i arkivet

Plotter med innbygget AIS

Digital Yacht utfordrer de store med nye ideer

Engelske Digital Yacht startet opp med PC produkter for båt. Deres sortiment blir stadig mer avansert, og nå har de også kastet seg på mindre kartplottere. I fjor lanserte de en avansert plotter med berøringsskjerm. Du kan lese mer om den her.

Først ute
Digital Yacht er den første med plotter med innbygget AIS mottager. Med AIS mottager kan man se skip og andre båter som har AIS sender. Tidligere har man måtte kjøpe AIS som en ekstern boks som man koblet sammen med plotteren. Dette tar mer plass, er mer komplisert, og koster mer enn et produkt med denne funksjonen innbygget. Den nye plotteren har kun en mottager, og vil ikke sende ut AIS signaler. Plotteren pluker opp AIS signaler på to bånd. Den kan «se» skip som er så langt unna som 50 nm.

Liten skjerm
Digital Yacht har satset på mindre båter med sin nye plotter. For båter hvor man ikke ønsker kompliserte monteringer. Plotteren er liten og har en skjerm på kun 5 tommer og en oppløsning på 320 x 240 pixler som ikke er imponerende.
Plotteren bruker C-Map Max kart som har avansete funksjoner som 3D visning og satellitt bilder. Du kan også overføre ruter til og fra kartbrikken via PC programvare.

Flere funksjoner
Digital Yacht SmarterChart 500 kommer i en rekke funksjoner. Den kan også leveres med innebygget ekkolodd for å finne fisk. Plotteren kommer i salg i desember og vil koste fra 349 pund uten moms.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen