VANNET UT: Alfred van Wincoop
NY EIER: Rupert Lywood. (Bilde fra selskapets hjemmeside).

Engelskmann overtar Najad

Den svenske seilbåtprodusenten Najad har nå havnet på engelske hender etter en urolig tid med eier fra Nederland.

Publisert Sist oppdatert

Det engelske selskapet Animatrix har overtatt 91 prosent av aksjene i Najad, som holder til på Orust i Bohuslän i Sverige. Den svenske båtprodusenten er kjent for å lage kvalitetsbåter for cruising. Bak Animatrix står den engelske finansmannen Rubert Lywood, som er en av grunnleggerne og medeierne i investeringsselskapet Matrix Group.

 

I dag gikk det ut en pressemelding om at Animatrix har overtatt aksjemajoriteten i det svenske verftet. Gode kilder sier til Seilas at den engelske eieren har tilført Najad over 100 millioner kroner i lån de siste årene, men vi har ikke lykkes med å få kommentarer til dette fra verftet.

 

Inntil nylig var nederlenderen Alfred van Wincoop administrerende direktør og majoritetseier i Najad. Det er ingen hemmelighet at Najad har slitt med økonomien etter at Wincoop for noen år siden startet en ambisiøs ekspansjon med nye modeller og nytt båtbyggeri.  I september kunngjorde Najad at Wincoop sluttet som sjef.

 

­– Gjennom en emisjon har Animatrix overtatt 91 prosent av aksjene i Najad. Kapitaltilførselen er første skritt i en langsiktig satsing for å styrke selskapet, varemerket og produktene, heter det i pressemeldingen fra verftet.

 

Najadverftet består foruten varemerket Najad også av Aphrodite, Maxi Yachts og båtbyggeriet Hull Manufacturing Scandinavia AB i Åmål.