Nytt drypp om ny Bavaria
Nytt drypp om ny Bavaria

Nytt drypp om ny Bavaria

Neste modell fra Farr har vokst med en fot. I januar kommer Bavaria Cruiser 45.

Publisert Sist oppdatert

Her er de første tegningene av siste nytt fra Bavaria. Båten som følger 55- og 32-foteren fra Farr og BMW. Verftet følger samme oppskrift som på sine nye søstere, og viser tydlig hvordn neste generasjon Bavaria vil bli.

Tre eller fire lugarer

Bavaria Cruiser 45 vil komme i en charterutgave med fire lugarer, eller en utgave for privatmarkedet med tre lugarer. Båtene vil få tre bad med egen dusj. Båtens høye fribord vil gi enormt med volum under dekk og sette en ny standard i klassen. Båten får en stor badeplatform på hekken. Cockpiten blir bred og åpen. Rattpidestallen ser ut som de er fra en megayacht. Dekksluker blir nedsenket. På fordekket er det plassert to luker side om side med tanke på dobbel forlugar. Kjøperen kan velge mellom en rekke tresorter i innredningen og tekstiler.

Moderne rigg

44-foteren vil få samme rigg som 55 og 32 foteren. Storseilet er litt større og forseile mindre enn hva vi er vant med fra den tyske produsenten. Fokka er 109 prosent og skjøtes innenfor vantene. Vogna er satt godt opp på hytta, noe som gir muligheter for bedre høyde på kryss. Båten vil få doble ror, som gir bedre grep i vannet på en båt med så stor bredde i hekken, men gir dårlige manøvrering fordi propellstrømmen ikke går i rorene.

Bavaria Cruiser 45 vil bli lansert under messen i Dusseldorf i januar.

Noen data

LOA 14,27 m

Skroglengde 13,60 m

Bredde 4,35 m

Dybde 2,16 m

Vekt ca 12 tonn

Ballast ca 3,1 tonn

Motor: D2-55/D2-75

Drivstoff: 210 liter

Vann 210 + 150 liter

Ståhøyde 2,06 m

Seilareal 107 kvm

Mastehøyde 20.65 meter