Begge ex «djuice» er til salgs for 2,5 millioner per stykk på uk.boats.com.
Dehler 39 uten moms til 100.000 pund. Den vil koste 1 157 625 kroner momset inn i Norge.

Billige bruktbåter i England

Finanskrisen har slått hardt ut i Storbritannia og mange er tvunget til å selge båten for å redde privatøkonomien. I følge bladet «Yachting Monthly» er det mange nordmenn som handler bruktbåt over Nordsjøen i disse dager.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: På uk.boats.com kan du kjøpe Volvo 70 «Team Russia» for 16 millioner norske kroner.

Tilbudet om gode brukte båter er stort i Storbritannia for tiden. På grunn av svakt pund og unormalt mange båter til salgs har prisene stupt. Det har resultert i at 50 prosent av båtene som selges går til utlandet. Og i følge bladet «Yachting Monthly» er det mange norske kjøpere som har oppdaget muligheten for å skaffe seg en rimelig båt i disse dager. Som et eksempel på den store interessen forteller bladet om en nordmann som reiste over til Lymington for noen dager siden, så på en elleve meter lang båt og skrev kontrakt med det samme.

Prisene hevdes å ligge 25 prosent lavere i Storbritannia nå enn i nabolandene i Europa. Noen eksempler fra det anerkjente britiske bladet er en Sigma 33 fra 1982 som er til salgs i Hamble for 24.000 euro (ca. kr. 206.400). En eldre Moody 30 fra 1978 tilbys til 21.500 (ca. kr. 182.900) i Suffolk. Størst interesse skal det være for båter i 30-33 fots klassen. I dag koster 100 britiske pund kun 926 kroner.

Du kan finne båter om det ikke er betalt moms på. Da slipper du å betale moms både i det landet båten er kjøpt og i Norge.

Her er noen webadresser for interesserte: http://uk.boats.com, www.boatsandoutboards.co.uk, www.boatshop24.co.uk. Ancasta LymingtonDeacons SwanwickSwanwick Marina

Det arrangeres nå bruktbåtutstillinger i en rekke havner i England.