Tøff nyhet fra J/boats
Tøff nyhet fra J/boats
Tøff nyhet fra J/boats

Tøff nyhet fra J/boats

Fart og seilegenskaper har fått høyeste prioritet på J/111

Publisert Sist oppdatert

Siste nytt fra J/boats kommer fra USA, ikke frankrike som J/97, J/109, J/122 og J/133 gjør. Nyheten blir derfor mer en arvtager for J/105 og J/120, som er mer ekstreme båter. Ekstrem blir også J/111 men den får ståhøyde takket være et høyt overbygg.

Ekstremt lett og rask

J/111 vil veie under fire tonn, det er lettere enn Santa Cruz 37 som er bygget i karbon.

Med 130 kvadratmeter seilduk i medvind vil nok båten bli meget rask.

    Når det blåser vil J/111 sprette opp og gi jolleaktig opplevelser. Mange av dagens regattabåter gjør ikke dette fordi båtene er tilpasser reglersom fremmer tyngre, ikke planene skrog, skriver J/boats på sin nettside.

Her står det også at båten vil gå over syv knop på kryss og gjerne dobbel hastighet påslør.

Ofret komfort

Som de andre amerikanske modellen, så vil J/111 bli enkel under dekk. Cockpiten er også meget stor, samt at båten har et lavt fribord. Nyheten vil derfor ikke bli noe erstatning for J/109 som er utviklet for det europeiske markedset. J/111 er tydelig ment for dem som seiler om dagen og sover på hotell om natten.

J/111 er en rask og moderne 36-foter entype båt for dagseilaser, regattaer og helgturer, står det på nettsiden.

    Det er lugarene som er blitt ofret. Forpiggen er åpen mot toalettet, og aktter er det kun stikkøyer. Flott i sjøen, men ingen bonus når du skal overbevise samboeren om å velge denne båten.

Enkel å håndtere

Båter blir tegnet slik at den kan seiles av et begrenset mannskap.

Båter som er enkle åseile blir brukt oftere, mannskap på to kan sette, jibbe å berge spinnakeren, står det på J/Boats nettside. Storseilet er påskinner som gjør det lett og heise og fokken på rull. Båten er også egnet for havseilas og kan seiles solo til Bermuda i følge J/boats.

Takk til Blur.se

Peter Gustavsson som står bak blur.se har selv en J/109,  og var den første til å snappe oppnyheten om J/111. Han skriver at nyheten virker å være midt i blinken far hans seiling i Skagerrak, og bytter gjerne bort sin J/109.

Noen data

LOA 11,10 m

LWL 9,97

Bredde 3,28 m

Dybde 2,13 m

Vekt 3,9 tonn

Ballast 1,6 tonn

Pris 225 000 dollar