Detalj fra innredningen på FinnFlyer 36
Skottet på FinnFlyer er bygget opp av skum og glassfiber med et tynt finerlag av teak på toppen.
Finn Flyer med 34-foter
Finn Flyer med 34-foter

Finn Flyer med 34-foter

Rask og lettseilt med en finish og kvalitet som en Baltic.

Publisert Sist oppdatert

Finske verftet bygger performance-båter av høy kvalitet. Verftet har tidligere bygget for både Swan og Baltic og benytter den samme høye standarden i sine egne båter.

Avansert bygget

Seilas testet Finn Flyer 36 i forbindelse med stortesten av raske 37-fotere i august. Finn Flyer imponerte med sin høye standard og kvalitet. Båtene blir støpt med vakuum og epoxy. Det brukes ikke gelcoat fordi da vil ikke båtbyggerne få full kontroll med støpen. Når skroget kommer ut av formen kan de se eventuelle luftbobler gjennom det transparente laminatet.

Finn Flyer 36 har en lett innredning hvor hvert skott er bygget opp som sandwich. Stilen er minimalistisk og elegant.

Følger 36 foterens fotspor

Den nye 34-foteren vil følge suksessoppskriften til Fin Flyer 36 som tok sølv i det finske offshore ORCi mesterskapet. 34-foteren vil bli en av de raskeste på markedet, og vil ha samme styrker og kvaliteter som 36-foteren. Båten er tegnet for å konkurrere under ORCi og IRC-reglene. FinnYachts Ltd ser en økt etterspørsel etter mindre båter som kan seiles av færre folk. Båten vil bli lansert til våren.

Rorkult

Finn Flyer får samme innredningsløsning som sine konkurrenter., men vil bli lettere. Den skal veie kun 4,0 tonn. Den deler også lay-outen med sin storesøster på 36 fot. Største forskjellen er at 34-foteren får rorkult, en løsning som gjør båten mer sporty, sparer plass i fotenden av akterlugaren og er en billigere løsning. Båten kommer i to versjoner. Regatta versjonen vil få en dypere kjøl og veie 200 kilo mindre. Hele 43 prosent av vekten ligger i kjølen, så båten vil bli svært stiv.

Båten vil få en introduksjonspris på 147 300 euro uten moms, som vil bli ca 1,5 millioner kroner norske med moms.

Finn Flyer har også en 41-foter på tegnebrettet samt en 32-foter.

Noen data

Lengde: 10,40 m

Bredde: 3,35 m

Dybde: 1,85/2,00 m

Vekt: 4,0/4,2 Tonn

Storseil: 40 kvm

Fokk: 31 kvm

Spinnaker: 98 kvm

Du finner mer info på Blur.se

En av dagen under testen av 37-fotere var svært vindfull. Mens en del av båtene valgte å spare rigg og utsyr og gikk til kai, tok vi FinnFlyer 36 ut i Åpen sjø. Der merket vi hvor stiv og velbygd båten var.