Danske med nye ideer
Stor cockpit.
Cockpitbenkene kan slåes ut slik at de blir bredere.
Badet
Skottene til badet i frostet glass.
Åpen frem til forpiggen
Lys om moderne under dekk
Danske med nye ideer
Taket løftes for å få bedre ståhøyde.
Danske med nye ideer
Danske med nye ideer

Danske med nye ideer

Olsen 370 har skott av glass og et tak som kan heves. Båten er nominert til Årets båt.

Publisert Sist oppdatert

Olsen 370 er en velseilende og vakker helgturseiler. Båten har en stor cockpit som ligger dypt i skroget. Det gjør at man sitter mer beskyttet og får en annen kontakt med vannet, men stjeler rom fra plassen under dekk.

Cockpiten har benker som med lemmer som kan slåes opp slik at man før en skikkelig bredde på dem om man ønsker å ligge i cockpiten.

Lys under dekk

Også under dekk er båten nytenkende. Båten har en minimalistisk stil. Skott er nærmest fraværende. Skottende rundt badet er i frostet akrylglass som slipper lys inn.

Båten har en lav hytte, men hele hyttetaket kan løftes opp med et tastetrykk.

Rask

Skroget har moderne linjer og lang vannlinje og veier kun 4,9 tonn. Kjølen stikker bare 1,8 meter, men har en blybulb på to tonn, som vil gi båten god stabilitet. Skrogbredde på 3,2 meter noe som gir gode lettvind og kryssegenskaper.

Skroget er avansert støpt med epoxy.

Ønsket å vise båten i Sandvika

Lars Hallkvist fra Olsen Yachts forteller til Seilas at de ønsket å vise båten under Båter i Sjøen, men fikk ikke plass på grunn av sen påmelding. Båten ble seilt på svenskekysten i sommer og mange nordmenn var svært interessert i båten

Kostbar

Båten koster 1,712.600 danske kroner inkludert 26 % moms, det blir rett under 2 milioner norske kroner. Skal du ha båten epoxy-støpt koster det ekstre 150 000. Du sparer 60 kg i riggen med en kullfibermast fra Nordic. Den kler også båten bedre. Det koster ekster 170.000 danske kroner. I tillegg kommer seil og diverse komfortutsryr.

Seilas kommer til å prøveseile båten i Barcelona i november i forbindelse med kåringen av Årets Båt hvor Olsen 37 er nominert i «Spesial boat» kategorien.

Dimensioner:

LOA 11,50 m

LVL 10,00 m

B 3,20 m

Dybgang 1,80 m

Depl. (let) 4.950 kg

Ballast 2.005 kg

I 13,55 m

J 4,60 m

P 13,18 m

E 4,60 m

Filmsnutt som viser taket.