Vask på den ene lugaren.
Det aktre bad.
Norsk seilbåt på messen
Norsk seilbåt på messen
Norsk seilbåt på messen
Norsk seilbåt på messen
Kartbord med sikt fremover.
Arne og Grete Simonsen
Norsk seilbåt på messen

Norsk seilbåt på messen

Abelone 446 er bygget i Sandefjord. Vi har vært om bord.

Publisert Sist oppdatert

Abelone Yachts er et lite verft i Vestfold som bygger turseilere som skal holde Orust-standard. Bak båtene står Arne og Grete Simonsen som ønsker å bygge opp et verft sten på sten.

Forsinket

Både i 2007 og 2008 stod Abelone på programmet til Båter i Sjøen, men ble ferdig først nå.

    – Vi har fått bestillinger, og prioritert å bygge båter for kunder. Den utstilte båten kom først ut av formen, men før den har blitt ferdig har vi levert tre andre båter. To av dem er på langtur. Den utstilte båten kom akkurat på vannet, og har ikke blitt seilt. Selden hadde klart å lage det ene undervantet for kort, forteller Arne Simonsen til Seilas.

Innredning i eik

Båten er tradisjonell i stilen under dekk. Båtbyggeren har satt til et spesielt pigment i lakken på treverket slik at eiken ikke blir gul, men beholder den varme gløden.

    Båten har tre lugarer, og den ene akterlugaren har egen vask. Salongen er svært rommelig.

Avansert strømopplegg

Hver metallbit på båten er jordet som skal gi hindre skader ved galvanisk tæring og ved lynnedslag i følge Simonsen. Båten har også et avansert bus-system for det elektriske opplegget. Systemet styres med en programvare på en PC. Slikt bus-system er vanlig på bil, men begynner  komme nå først på båt.