Najad trosser krisen
Najad trosser krisen
Najad trosser krisen
Najad trosser krisen
Najad trosser krisen
Najad trosser krisen

Najad trosser krisen

Najad utvikler nye modeller og åpner nye salgskontorer. Bli med om bord i den nye Najad 410.

Publisert Sist oppdatert

Etter en regnfull morgen titter solen frem på Orust. Seilas er på utstillingen ‹Öppna varv› for å se på nyheter. I det vi stiger om bord i den nye Najad 410 dukker også hovedeier og administrerende direktør Alfred van Wincoop opp. Han tilbakeviser rykter om at Najad sliter økonomisk.

– Vi har nettopp tilbakekalt permisjonsvarslene som ble sendt ut før sommeren. Ordresituasjonen er i ferd med å ta seg opp. Nå skal vi satse offensivt på messene i høst, sier en optimistisk Najadeier til Seilas.

Break-even

Lekre hvite båter med røde striper og sorte luker ligger på rekke og rad og skinner nypolerte i sola som smiler over Henån etter en våt sommer. Wincoop sier at Najad har egenkapital nok til å ri av stormen, og har styrke til å utvikle nye modeller i de dårlige tidene. Den nederlandske forretningsmannen hevder at Najad vil gå i break-even i 2009 på en omsetning rundt 225 millioner svenske kroner. Han avviser påstander om at Najad sliter med å gjøre opp til kreditorer.

– Nå vil vi satse mer offensivt i Norge igjen, smiler van Wincoop, som forteller om sterk salgsvekst for Najad i Middelhavet det siste året.

Sentercockpit

Vi går om bord i nye Najad 410. Dette er en ny modell i serien av sentercockpitbåter fra det tradisjonsrike verftet ved Henån på Orust. Båten har rederlugar akter med passasje forover til bysse og salong på babord side. Også i Najad 410 står byssa langskips i passasjen mellom akterlugaren og salongen. På styrbord side er bad og kartbord. Salongen er lys og åpen med hvite sofaer på begge sider av båter.

Prisen på den nye Najad 410 ligger mellom 365.000 og 430.000 euro før merverdiavgift, det vil si fra 3,1 til 3,9 millioner norske kroner. Eugene Motzheim fra Najadverftet sier at 410-modellen er skarpseiler i tillegg til å være en lekker og komfortabel turbåt. Avlangt vindu med sorte lister rundt i skrogsiden i salongen er en av de lekre detaljene på den nye båten.

Mer informasjon om Najad 410 finner du på www.najad.se.