Stor salong.
Deilig forpigg.
Bad som en 40-foter på 80-tallet.
Kartbordet er ofret for stort bad og stor bysse.
Flott akterlugar.
Største byssa på en 31 foter
Delte vant gir bedre passasje.
Liner under dekk
Elegant salong med mye lys.
Åpen hekk og rorkult.
Rulla til forseilet under dekk.
Liten og snobbete

Liten og snobbete

Hallberg Rassy 310 overrasker både på regattabanen og på utstilling.

Publisert Sist oppdatert

Hadde noen sakt at Hallberg Rassy ville lage seilbåter med åpen hekk, fritthengende spaderor og som vant Tjörn Runt for noen år siden ville man blitt sperret inne som gal. Men selv om det tradisjonsrike verftet har beholdt den blå stripen har det skjedd en enorm utvikling på de nyeste modellene.

Vant sin klasse

Sist helg gikk den minste Hallberg Rassyen til topps i Sveriges største regatta. Båten fikk et LYStall på 1.15, 0,01 høyere enn  Hallberg-Rassy 31 Mk II, modellen båten erstatter og som er den modellen til verftet som har vært lengst i produksjon. Jeg ville ikke blitt forundret om båten vil få et høyere LYS-tall.

Stor under dekk

Verftet har gjort noen grep under dekk som har blitt svært vellykket. Båten er perfekt for et ektepar som vil ha en båt hvor de har plass til to gjester. Toalettet er flyttet frem sammen med forpiggen som er den naturlige lugaren for eierne. Med toalettet foran har verftet laget en stor L-bysse der toalettet vanligvis er på slike båter. Kartbordet er vraket og erstattet med en liten hylle. Det gjør at båten har et bad, forpigg, bysse og akterlugar som en 34-foter. Ved å velge en rorkultløsning blir også akterlugaren bedre fordi styresystemet ofte tar en del plass.

Undervurdert egenskap

Fordelene med å ha en liten båt er undervurdert. Med Hallberg Rassy 310 får du det beste fra to verdener. Gode seilegenskaper som på en større båt. All luksusen, men er lett håndterlig og billig å eie som en liten båt. Nyheten er perfekt for familier hvor barna har flyttet ut, hvor man ikke lengre får den ekstra hjelpen store barn gir, men heller ikke behøver mange køyeplasser. Her er en båt man kan kose seg en hel sommer.

    Etter å ha sett Hallberg-Rassy 310 er det nesten sånn at jeg gleder meg til å bli pensjonist.