Mikael Rexander leder verftet med far og bror
Forpigg med eget bad
Stor akterkabin
Innvendig styreposisjon
Bysse langskips
Store og tette vinduer
Caroline Nissen-Lie og Ingmarie Åkesson trives i cockpiten
Båt for norsk sommer

Båt for norsk sommer

Regina 40 er en ny dekksalongbåt med innvendig styreposisjon og god utsikt.

Publisert Sist oppdatert

– Regina 40 var perfekt for årets sommer, sier ekteparet Ingemar og Ingmarie Åkesson, som er de lykkelige eierne av første Regina 40 fra verftet Regina af Vindö Yachts. Verftet er det minste av de kjente Orustverftene, som på seilbåtsiden omfatter Hallberg-Rassy, Najad og Malö. Regina 40 siste nyhet fra Regina af Vindö, som har spesialisert seg på dekksalongbåter.

Regina 40 er en umiskjennelig Orustbåt, teakdekk og gedigen innredning i mahogni, men linjer og innredningsløsning er utradisjonell. Innkjøps- og salgsansvarlig Mikael Rexander i Regina af Vindö understreker at Regina 40 er en turseiler, og ikke en motorseiler. Båten seiler bra. Ifølge Ingemar Åkesson seilte han fra alt han så på fjorden i sommer.

Panorama

Designet kan likevel gi assosiasjoner til motorbåt. Regina 40 har hentet noe av det beste fra motorbåtene, nemlig innvendig styreposisjon og en salong med utsikt til omgivelsene. Salong og styreposisjon er hevet opp slik at man får panoramautsikt gjennom de store vinduene som omkranser salongen. Aktenfor styreposisjonen er det langskips bysse. Og videre akterover på styrbord side er det en stor akterlugar med hele tre køyer og garderobeskap. På babord er det toalett. Forut er rederlugaren med dobbeltkøye, garderobeskap og bad.

– Her sover man som hjemme, sier Ingemar Åkesson, som tidligere hadde en Malö. Åkesson har kutterrigg med selvslående fokk på rulle på indre forstag. – Båten seiler fantastisk bra. I sommer har jeg nesten bare brukt selvslående fokk, og jeg har ikke sett noen som har seilt fra oss, sier den fornøyde båteieren.

4,3 millioner

– Du må skrive at hos Regina af Vindö gjør man en god jobb og er nøye på alle detaljer. Vinduene ble returnert til leverandør tre ganger før de passerte kvalitetskravet, sier Åkesson.

Kona Ingmarie Åkesson er like fornøyd med båten som mannen. Hun synes det beste er den lyse og trivelige salongen, og at man i byssa har god kontakt med resten av besetningen. Regina 40 koster 4,3 millioner svenske kroner med standard utsyr, ifølge prisliste.

Mer informasjon om Regina 40 finner du på www.reginayachts.se.