Medvind for Heitmann

Jeanneau-importør Heitmann Marin holdt god fart på salget i fjor, og kom i havn med et solid resultat.

Publisert Sist oppdatert

Regnskapene til Heitmann Marin er ikke preget av finanskrisen som satte inn med full styrke i fjor høst. Omsetningen i 2008 landet på 107,5 millioner kroner, og dette er helt på nivå med året før.

Også resultatet holdt seg bra i fjor. Driftsresultatet i 2008 endte på syv millioner kroner, som gir en driftsmargin på nesten syv prosent. Dette er dog ned halvannen million kroner fra 2007, da driften endte med hele 8,5 i pluss.

Sun Odyssey

– Ja, 2008 ble et bra år også og vi er for så vidt fornøyd med resultatet. Vi har veldig god spredning på modellene, og det er spesielt dekksalong serien som drar. Både Sun Odyssey 45Ds og 50Ds selger utrolig bra, og forventningene våre til den nye 42Ds med både to og tre lugarer er store, sier Peter Heitmann til Seilas.

I fjor sa Heitmann opp forhandleravtalen med svenske Najad. Ifølge Peter Heitmann hadde fjoråret blitt et rekordår for Heitmann Marin om salgsinntektene fra Najad hadde kommet inn som før.

Swan

Peter Heitmann importører seilbåter og motorbåter fra den store, franske produsenten Jeanneau. Dessuten forhandler Heitmann Marin også det finske prestisjemerket Swan på det norske markedet. I år leverte Heitmann Marin en Swan 66 til en verdi rundt 35 millioner kroner i Norge, men kun provisjonen av salget inntektsføres i selskapets regnskap.

– Salget har stupt i år. Vårt salg er ned med over 50 prosent fra første september i fjor til første september i år, sammenlignet med samme periode året før. Jeg anslår at seilbåtsalget generelt er ned med 60 prosent i Norge i år fra i fjor, sier Heitmann, som nå likevel øyner lyspunkter.

– Styrket kronekurs kombinert med lav rente er bra for oss. Folk har nå oppdaget at det ikke er dommedag i økonomien. Det blir veldig spennende å se salget på Båter i sjøen i begynnelsen av september. Vi stiller blant annet med nyhetene Jeanneau 42 DS og Sun Odyssey 33i, sier Heitmann.