Navionics mobile blir enda bedre

Navionics mobile blir enda bedre

Har du en iPhone er du heldig. Da kan du bruke den som avansert plotter for 139 kroner. Nå har versjon 3 kommet.

Publisert Sist oppdatert

Navionics programvare for mobiltelefoner ble lansert under utstyrsutstillingen METS i november 08. Den fikk da pris for beste programvare. Den gang ble programmet vist både på iPhone og telefoner med Windows mobile.

    I mai kom versjon nummer to med mye høyere funksjonalitet. Prisen falt også, men den italienske kartprodusenten satt all fokus på iPhone og unyttet telefonens funksjonalitet til det ypperste. Du kan f.eks søke opp havner, og ringe direkte til havnekontoret fra programmet, en funksjon du ikke finner i vanlige plottere.

Fremdeles billig

Nå kommer programmet i versjon 3, og oppdateringen er gratis. Prisen er den samme. Skal du ha kart som dekker hele Norge koster det 139 kroner for både kart og program. Om du ikke vil seile til vestlandet eller Danmark så slipper du enda billigere til. Du får kjøpt kartområde «Scandinavia East» som dekker fra Egersund i vest og hele den svenske kysten. Du kjøper programmet fra Appels handelsløsning, App Store.

Del dine opplevelser

Du kan nå bruke telefonens kamera og legge bildene til din rute slik at du kan lage en avansert elektronisk loggbok. Dine opplevelser kan du laste opp med e-post eller direkte til Facebook. En tøff funksjon for langtirseilere. Telefonen har innebygget trådløst internett, så du kan ta den med til en internettkafe og enkelt laste opp og dele dine minner med dine venner eller familie.

Nyttige programmer for iPhone

Navigasjon er kun en del du kan bruke iPhone til om bord. Du kan kjøpe et program som viser deg knuter «iKnots» for 17 kroner, du finner tidevanner rundt om i hele verden me «World tides» 17 kroner, Med Ship Finder kan du se skipstrafikken via AIS på din telefon. Programmet er gratis.Med Windmeter blir telefonen en vindmåler for kun 6 kroner. Vi har testet programmet og det virker. Programmet bruker microfonen til å måle vindhastigheten.

Mange av disse programmene fungerer også på iPhone Touch som koster 1800,-, men denne mangler GPS.

Se reklamefilm fra Navionics for versjon 2.2 her.

Se Seilas tester programvaren utenfor Hankø her.

Se film fra første test under mets her.