Stor interesse for 12.5 kvm fra Vietnam

Den etterlengtede 12.5 kvm fra Vietnam «Lotus-båten», hadde sin debut unde NM i Ålesund sist helg. Til tross for barnesykdommer har flere nå bestilt slike båter

Publisert Sist oppdatert

Asbjørn Østerholt som sammen med klasseklubbens formann Lars Aage Eldøy har vært primus motor for Vietnam-prosjektet seilte den første båten under NM. Som fryktet ble det kluss med innmålingen av de nye båtene, men ifølge Pål Kragset var det ingen avgjørende problemer.  - De små fysiske ulikhetene kan lett korrigeres, sier han.  - Materialet i masten, også fra Vietnam, viste seg uegnet. Det var langt fra stivt nok. 

Hovedproblemet bestod i at måleprosedyren ikke var tilstrekkelig klargjort på forhånd, men nå har lederen for teknisk komité i Seilforbundet tatt tak i saken, så da blir det på litt sikt orden på sakene.  Båtene er jo strålende, forteller Kragset.

 

Ifølge Østerholt arbeides det nå med å bestille en serie på hele ti båter fra Vietnam. Flere av dem er allerede solgt. En av kjøperne er entusiasten Pål Kragset, - for, som han sier, - hvorfor skal disse pengene i min alder bare stå på en konto? 

Hva de nye båtene kommer ti å koste er ikke helt klart, men kostnadene forventes å havne på ca. kr. 150.000. I tillegg til Kragset er det ytterligere en bestilling fra Ålesund, foruten Klasseklubbens formann, Lars Aage Eldøy som allerede har fått sin båt. Eldøy ble for øvrig tildelt klasseklubbens hederstegn for stor innsats for klassen helt fra 1985 og til i dag, ikke minst for den store jobben han har nedlagt for Vietnam-prosjektet.