Søk i arkivet

Hallberg-Rassy 310 vant

Det svenske verftet beviser at deres mindre seilbåter er ulv i fåreklær. Verdensnyheten gikk til topps i sin klasse i Tjörn Runt. Vi har fersk film fra dagens regatta.

Det var mange spennede nyheter til start i Tjörn Runt, men det var bare Hallberg-Rassy 310 som innfridde forventningene. Det ble heller ingen norske båtyer på top av resultatlisten.

Siste fra Hallberg-Rassy
Verftets nye 31-foter debuterer både på regattabanen og på utstilling i Danmark. Båten har fårr 1.15 i LYS, 0,1 høyere en Hallberg Rassy 31 som den erstatter. Båten er  langt fra Monsun og Hallberg Rassy 312 som har 1,03 og 1,05 i LYS. Båten hadde 68 konkurrenter i klassen. Båten ble 58 av nesten 500 båter totalt.     «Cantana» , en K-32 kravell med 1 i LYS vant totalt foran en Maxi 68.

Ikke på topp
Hverken First 35, eller HP 1030 kom blandt de beste i sin klasse, men HP 1030 klarte å slå alle X-35, og man kan derfor si at Hans Petteson hadde rett i at båten hans er raskere enn den danske. HP1030en ble  nummer 91 totalt. X-35 ble nummer 100. Teknova med Falkenberg som skipper vant den største klassen, og Peter Gustavsson i Blur ble best i den nest største klassen.

Du finner resultatene klassevis her


Du finner over-all listen her.

Stefan Blom i RegattaTV har sydd sammen en film på 5 minutter fra dagens seilas.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen