Twostar er en rask båt. Det viser loggen fra Skagen Race 2007 hvor maksfarten var 21,37 knop.
Tormod Lie

En lugar for lite

Tormod Lie har lagt ut sin Twostar 36 for salg. Barna har blitt for store, sier han til Seilas.

Publisert Sist oppdatert

Tormod Lie er kjent i shorthandmiljøet hvor han har gjort det godt i sin gamle båt fra 1986. I fjor vant han sin klasse, og ble nest beste båt over all på siste etappe hvor det var svært friske forhold. Nå skal båten selges etter OneStar som går neste helg.

Spennende båt

For oss er dette salget spesielt spennende. Vi følger en tilsvarende båt i bladet på vei fra en sliten bruktbåt til en fullverdig turseiler. Bruktbåten ble kjøpt for 220 000, noe som er svært billig for en båt i denne klassen, men det må til en del investering for å få båten i dagens stand.

Du kan lese mer om båten her

Gjort mye

Tormod Lie har gjort mange av de forbedringene på sin båt «Twosome» som også trengs på den slitne Twostaren som ble kjøpt billig. Når en gammel båt skal oppgraderes er det viktig å holde kostnadene nede slik at man får igjen for det man har betalt. Lie har byttet motor, byttet all løpene rigg, kjøpt nye seil og oppgradert dekksutsyr.

    Tormod Lie håper å få 425 000 for sin båt, og har alt blitt kontaktet av potensielle kjøpere.

    – Hva slags båt det blir nå, er avhengig av hva jeg kan få for båten, sier Lie som avslører at han gjerne vil ha en Bashford 36, en båt det kun finnes en av i Norge.

Tar pulsen på markedet

Bruktbåt markedet er ikke dødt, men selger får ikke alltid hva som var forventet. Har du noen erfaringer fra markedet så send oss gjerne et tips på mail. Hvordan er responsen og hvor stor er differansen mellom utlyst pris og oppnådd pris?

Du finner «Twosome» til salgs her

Bashford 36, drømmebåten til Tormod Lie