Santa Cruz 37 i billigere versjon
Santa Cruz 37 i billigere versjon

Santa Cruz 37 i billigere versjon

Santa Cruz 37 er den råeste 37-foteren på markedet, bygget i karbon. Nå kan du også få den i glassfiber som et billigere alternativ.

Publisert Sist oppdatert
Santa Cruz

Nyheten heter Santa Cruz 37cr og er en club racer versjon av den heftige båten. Billigere løsninger har hugget av over 50 000 dollar av prislappen, men vekten har ikke blitt så mye høyere. Den har økt fra 4.268 kilo til kun 4.336 kilo

Crossover

Crossover er et begrep som stadig dukker opp. Det betegner racingbåter som også har et liv for turseiling. Santa Cruz er en typisk crossover båt med full innredning, men ekstremt lav vekt. Club versjonen har fått nytt ror og kjøl. På racingversjonen kan både kjøl og ror trekkes opp, noe som gjør båten enklere å transportere. Billigversjonen har fast kjøl og ror. Clubversjonen skal få et nytt rorprofil som gjør den snillere å styre.

Også for shorthanded seiling

Club versjonen er full racing utstyrt. Også denne har karbonmast og rod-rigg. Dekksutrustningen skal være slik at båten egner seg både for racing med fult mannskap og for shorthandseiling. Båten ha doble ratt. Mens karbonbåten har en IRC rating på 1,139, regner man med at clubversjonen vil ende på 1,126.

Ingen billigbåt

Selv om dollaren har blitt billigere, er den amerikanske båten ikke billig. Clubversjonen koster 279.000,- dollar, mens karbonversjonen koster 330.000.

Noen data

LOA 11,30 m

Bredde 3,19 m

Vekt 4.336 kilo

Dybde 2,3

Du kan se film av Santa Cruz her