Bavaria 55 kom på vannet i mai.
Bavaria 32 kommer til høsten.

Bavaria med modell nummer tre fra Farr

Det tyske verftet er inne i en forvandlingsprosess. Her er skisse på Bavaria 44 Cruiser.

Publisert Sist oppdatert

Bavaria lanserte første modell i den nye serien under båtmessen i Palma i mai. Den var på 55-fot og er Bavarias største modell noen sinne. I sommer publiserte verftet tegninger og priser på sin nye minste modell, Bavaria 32. En båt som blir billigere enn dagens 31-foter, og som vil bli lansert i september.  Felles for disse båtene er at de er tegnet av Farr i samarbeid med det amerikanske designkontoret til bilmerket BMW.

Du kan lese mer om 32-foteren her.

Ny 44-foter

Nå kan verftet avsløre at neste modell ut i fornyelsesprosessen vil være på 44-fot og vil bli lansert under Dusseldorf-messen i januar 2010. Nyheten vil minne mye om Bavaria 55, og vil få dobble ror. Den vil også ha en innredning hvor man med noen håndgrep kan gjøre om på planløsningen.

Bra for charter

Den fleksible planløsningen vil gjøre båten attraktiv som charterbåt. Man ønsker gjerne mange lugarer i en båt som går i utleie, i motsetning til private båter hvor stueplass og en stor eierlugar blir prioritert høyt. Med nye Bavaria 44 vil man få begge deler i samme båt da forpiggen kan gjøres om fra to små til en stor lugar. Båten vil da få økt verdi på privatmarkedet etter at den er ferdig som charterbåt.

Tre bad

Kun en innredningstegning er vist av båten så langt, men bredden er oppgitt til 4,4 meter på det 13,5 meter lange skroget. Båten beholder bredden nesten hele veien bak, og den ser fyldig ut i forskipet. Det vil derfor bli snakk om en svært voluminøs 44-foter. Båten får tre bad, fire lugarer og en stor cockpit med doble ratt.

Du kan se bilder av den nye Bavaria 55 her.